Zavrč smo na prelomu tisočletja spoznali predvsem zaradi afere z vohunskim kombijem Obveščevalno varnostne službe, ki so ga policisti zajeli na hrvaškem ozemlju. V zadnjih letih pa za promocijo Zavrča skrbijo predvsem nogometaši, ki gredo po podobni poti kot pred leti “nova” Olimpija, ki se je ekspresno preselila v prvi razred slovenskega nogometa. Pred nadaljevanjem prvenstva imajo Zavrčani pred najbližjimi zasledovalci iz Doba dve točki prednosti in če bodo nadaljevali s predstavami iz jesenskega dela, se lahko njihovi navijači v naslednji sezoni nadejajo tekem z Mariborom, Olimpijo in drugimi.


Apetite po Prvi Ligi je vodstvo kluba s predsednikom Romanom Vukom na čelu, ki v klub vlaga veliko energije in tudi denarja, nakazalo tudi s petimi zimskimi okrepitvami. Marko Roškar, Nino Kouter, Leon Sreš, Rok Buzeti in Jože Benko so igralci s prvoligaškimi izkušnjami, ki so še povečali kakovost močne zasedbe, v kateri že igra nekaj znanih imen. Aleš Čeh, Doris Kelenc, Boris Sambolec, Gregor Fink, Andrej Dugolin in drugi so na slovenskih igriščih že znana imena. Ekipo so zapustili nogometaši, ki jeseni niso dobili veliko priložnosti za igro. Zaradi omejitve enega tujca na tekmo je klub zapustil Hrvat Marin Perić, Goran Šnajder se je preselil v tretjeligaša iz Ljutomera, bivši mladinec italijanske Siene Kristian Kraus bo pomagal zadnjeuvrščeni Dravinji, Matej Rumež pa je okrepil ptujsko Dravo, ki trenutno brez izgubljene točke vodi v ptujski Superligi, član Zavrča pa ni več niti branilec Matej Lenart. 

Leon Sreš iz Murinega dresa v dres Zavrča. Foto: Aleš Cipot

Sprememba se je zgodila tudi na trenerski klopi, Zlatko Gabor se je zaradi službenih obveznosti raje odločil za vodenje tretjeligaša iz Veržeja, kjer je nadomestil novega trenerja Zavrča Viktorja Trenevskega. Štiridesetletni Makedonec je v skoraj desetih letih igranja na slovenskih zelenicah zamenjal kar nekaj klubov, saj je igral za Muro, Koper, Olimpijo, Dravo, Nafto in nazadnje še Malečnik, kjer je končal kariero nogometaša in pričel s trenersko službo.

Zavrč je sicer slabo štartal v novo sezono, saj je v uvodu prvenstva zabeležil dva poraza (proti Šenčurju in Krki), a nato je steklo kot namazano in v naslednjih trinajstih obračunih so zabeležili dva remija in trinajst zmag. Najboljši strelec kluba Hrvat Josip Golubar je sedemkrat zatresel mrežo nasprotnikov in skupaj z nogometašema Krke Brulcem in Burgarjem zaseda drugo mesto strelcev 2. SNL. Večino treningov v pripravah za nadaljevanje prvenstva so opravili na domačem igrišču, pet dni pa so vadili tudi v hrvaškem Novigradu, kjer so se pomerili z domačo ekipo in jo premagali z 2:1, z izidom 2:0 pa so bili boljši tudi od madžarskega drugoligaša Békéscsaba. Še pred odhodom v Novigrad so v uvodni tekmi priprav boljši od ptujske Drave (5:0). V nadaljevanju priprav jih čakata še tekmi s tretjeligašem iz Odrancev ter z madžarskim prvoligašem ZTE-jem. Prvenstvo pa se bo nadaljevalo z 10. marcem.
Ambicij po napredovanju v Prvo Ligo ne skriva niti že prej omenjeni predsednik kluba Roman Vuk, ki je pred časom napovedal povečanje stadiona ter formiranje nogometne šole, ki je pogoj za igranje v Prvi Ligi. Že v lanskem letu pa so ob igrišču postavili tudi reflektorje, ki nogometašem omogočajo tekme in treninge tudi v večernih urah, kar pride še posebej prav v vročih poletnih dnevih.

Zavrč ima vsekakor dovolj kakovostno ekipo za vrh lige, poleg kakovosti pa ima tudi zvesto publiko, predsednika, ki lahko zagotovi finačna sredstva za igranje v Prvi Ligi in kar je najpomembnejše, ima motiv in željo po igranju med najboljšimi. Imajo pa, vsaj zaenkrat resne konkurente v ekipah Krke in Roltek Doba, kar obeta zanimiv in dramatičen boj v nadaljevanju prvenstva.

Zanima nas tudi vaše mnenje o Zavrču. Zapišete ga lahko tukaj: http://www.nogometni-forum.si/viewtopic.php?f=12&t=279&start=160

 

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani in Bistričani odigrali še eno pripravljalno srečanje

Današnje popoldne so Mariborčani izkoristili za odigranje še enega pripravljalnega srečanj…