Na Fazanerijo odhaja Ilirija, Nafta gostuje v Novem mestu


Po dobrih treh mesecih zatišja se na nogometno sceno vračajo tudi drugoligaši, pred katerimi je še trinajst spomladanskih krogov, ki bodo določili zmagovalce in poražence v letošnji premierno razširjeni sezoni 2.SNL.

A kljub otoplitvi vreme kroji razpored dvobojev tudi med drugoligaši, ta konec tedna bo tako odigranih le pet od osmih dvobojev. V Soboto bodo nogometaše pozdravili v Sežani, Ljubljani ter Novem mestu. Na primorsko se odpravljajo nogometaši Rogaške, pri Bravu bo gostoval zadnjeuvrščeni Veržej, Krka pa se bo pred domačimi gledalci zoperstavila Nafti. Obe zadnji omenjeni srečanji bosta odigrani na umetni travi. V nedeljo nas malo po poldnevu čaka srečanje na Fazaneriji, kjer bo Mura poizkušala nadaljevati suveren pohod proti Prvi ligi, zadnje preostalo srečanje pa bo v Dekanih, kjer bodo gostovala Brda.

Srečanje med ptujsko Dravo in Fužinarjem je zaradi razmočenega igrišča prestavljeno na sredo, 14.3., še dva tedna kasneje pa bosta na sporedu srečanji med Zarico in Radomljem ter Dobom in Brežicami.

Na neugodno gostovanje v Sežano se bodo odpravili nogometaši Rogaške, ki bodo v spomladanskem delu najverjetneje predvsem iskali obstanek med drugoligaši, do cone izpada jih ločijo le tri točke. Kljub temu so v prvem delu sezone letošnji novinci že znali pozitivno presenetiti in so se povsem dostojno kosali s tekmeci, nenazadnje tudi s tokratnim nasprotnikom, proti kateremu so pred domačimi gledalci remizirali z 1:1. Gostom je po tem, ko so Slatinčani vodili večji del srečanja, točko devet minut pred koncem srečanja priboril Stančič. Varovanci Uroša Baruta so jesen zaključili na solidnem šestem mestu, okrepljeni z Azinovičem in Frelihom – oba stara znanca iz drugoligaških zelenic, ter Srbom Bačaninom pa bodo Sežanci poizkšali pridobiti še kakšno mesto na lestvici. Poleg domačega terena, domači v soboto ne bodo mogli računati le na Slavca, medtem ko bo gostujoči strateg Neskić zaradi kazni pogrešal Majerja, Mraza in Stiplovška.

Veržej bo spomladi pred izpadom reševal Boris Radoš, tudi nekdanji trener Nafte, ki bo zagrizel v kislo jabolko in s prleškimi mladeniči, okrepljenimi tudi iz Hrvaške in Avstrije poizkušal nadoknaditi zaostanek za tekmeci. Prleki bodo za morebiten uspeh v nadaljevanju morali popraviti predvsem učinkovitost, ki jih je tepla tekom celotne jeseni. Enega od devetih jesenskih zadetkov so sicer dosegli tudi proti tokratnemu tekmecu, Bravu, a vodilni zadetek Čuka ni bil dovolj za zmago – Ljubljančani so z goloma Đajiča in Freliha slavili v Prlekiji. Tokrat bodo ambiciozni ljubljančani na umetni travi šišenskega stadiona poizkušali potrditi dobro pripravljenost in še enkrat slaviti. Mlado zasedbo Dejana Grabiča sta okrepila Domen Jugovar in Matic Marcius, oba z drugoligaškimi izkušnjami, ki bodo mladi zasedbi prišle še kako prav.

Na umetni travi bo odigrano tudi srečanje v Novem mestu, kamor prihaja lendavska Nafta. Naftaši so z izjemno serijo v drugi polovici jeseni prišli celo do tretjega mesta in bodo najresnejši izivalec Muri in Dravi za prvi dve mesti. Kader najstarejšega slovenskega kluba se ni kaj prida spremenil. Lendavčani so se v napadu med pripravami, ki so jih opravili tudi na njim bližnjem Madažarskem, okrepili z  Madžarom Bailo, klub pa je zapustil Marko Marciuš. Moštvo Borivoja Lučića bo v nadaljevanju sezone okrepljeno z domačim Žigo Kastrevcem, dodano vrednost pa bosta skušala pokazati tudi Karlo Kešinović ter Korejec Kim Dohyun. Tudi Krkaši so, morda še bolj izrazito kot Lendavčani, po slabem začetku v drugem delu jeseni izrazito dvignili nivo svoje igre in zanimivo bo videti, kje bodo nadaljevali. Jesensko srečanje so v Lendavi dobili domači, ki so slavili po golu Oštreka, a bo le-ta, tako kot Roginić, tokrat manjkal zaradi kartonov.

Jesenski prvaki iz Murska Sobote bodo zmagoviti niz poizkušali nadaljevati proti Iliriji, ki bo prvi spomladanski gost na Fazaneriji. Črno-beli so v slogu največjih, Maribora in Olimpije zaključni del svojih priprav opravili v Turčiji, kjer so varovanci Anteja Šimundže pilili zadnje podrobnosti za ubranitev prvega mesta do konca sezone. To bodo Muraši poizkušali doseči tudi s tremi novinci, v vratih je konkurenco povečal Matoševič, iz Celja se je v Prekmurje preselil Luka Šušnjara, domači privženci pa so bili najbolj veseli prihoda Matica Maruška, ki je v črno-belem navduševal v pravljični sezoni iz pred parih let. Nasprotniki Murašev, Ilirijani so poleg igralskih okrepitev poskrbeli tudi za zvenečo okrepitev v strokovnem štabu, kjer bo glavnemu trenerju Božičeviču svetoval nihče drug kot Bojan Prašnikar. Ilirijani so se po katastrofalnem zaključku jeseni znašli celo v boju za obstanek, a splošno mnenje je, da imajo Ljubljančani kader,ki bi spomladi moral splezati precej višje. A težko je verjeti, da se bodo na zmagovite tirnice vrnili že v Fazaneriji. Mura je v letošnji sezoni izgubila le enkrat, prav tako pa so črno-beli Ljubljančane že spravili na kolena na njihovem terenu z golom Maroše in večji del srečanja tudi dominirali.

Poleg tekme v Murski Soboti bo nedeljo živahno še v Dekanih, kjer nas čaka primorski obračun med domačim Jadranom ter Brdi. Trenersko palico bo po odhodu Alena Ščulca v Krško v celoti prevzel Nevij Finkšt, ki bo lahko računal tudi na nove moči v obliki A.Bordona, Kljuna in jeseni poškodovanega Pribaca, zanimivo pa bo videti, kako se bo poznala odsotnost Luke Vekića, ki je sledil trenerju Ščulcu. Še večje kadrovske spremembe so se zgodile v Vipolžah, kjer so se zahvalili petim možem, ter pozdravili kar sedem novincev, ki bodo poizkušali Brdom še eno sezono več zagotoviti obstanek v ligi. Podobno kot Veržej je tudi Brice jeseni tepla neučinkovitost, kar bodo morali Vipolžani popraviti, če želijo korak višje. Uigran tandem Stepančič-Ščulac je na prvi medsebojni tekmi v poskrbel, da je Jadran z gostovanja odnesel poln plen, kljub odsotnosti Ščulca pa bo Jadran favorit tudi tokrat.

 

Tekme 18.kroga 2.SNL

Cherrybox24 Tabor Sežana – Rogaška Slatina

Bravo – Farmtech Veržej (obe v soboto, 15:00)

Krka – Nafta 1903 (sobota, 16:00)

Mura – Ilirija 1911 (nedelja, 12:30)

Jadran Dekani – Brda (nedelja, 15:00)

 

Prestavljeno:

Drava Ptuj – Fužinar Ravne Systems (14.marec), Roltek Dob – Brežice Terme Čatež, Zarica Kranj –  Kalcer Radomlje (obe 28.marec)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…