Drugoligaši se že pripravljajo na drugi pomladanski krog. Vodilne Radomlje bodo že v petek gostovale v Šenčurju, ki je z nedeljskim porazom v gorenjskem derbiju še povečal zaostanek za osmim mestom, ki ga po skalpu Zarice zasedajo Tolminci. Bolje je šlo v soboto Radomljanom, ki jih je že v uvodnem krogu nadaljevanja sezone čakal dvoboj z najbližjimi zasledovalci.


Obračun s ptujsko Dravo v radomeljskem Športnem parku ni ponudil zadetkov, zasedba trenerja Dejana Djuranovića je z remijem ohranila zalogo treh točk pred Ptujčani, kar so sicer izkoristili nogometaši Veržeja, ki so se z zmago v dramatični končnici vodilnemu dvojcu približali na dve oziroma pet točk zaostanka. Radomljanom se Prlekov še ni potrebno bati, v prvi vrsti so namreč osredotočeni na najbližjega zasledovalca, ki pa bi mu lahko v soboto tudi pobegnili na večjo razdaljo. “Gol bi morali doseči že v prvem polčasu, saj smo takrat igrali bolje od nasprotnika. V drugem polčasu pa so prevzeli pobudo na sredini igrišča in držali žogo v svoji posesti, tako da si nismo uspeli pripraviti večjih priložnosti. Sicer pa nobena od ekip ni prišla do ‘čistih’ priložnosti za dosego zadetka, tako da tudi rezultat 0-0 ni slab rezultat. Še vedno smo namreč na vrhu lestvice, pred Dravo pa smo zadržali tri točke prednosti, kar je najpomembneje,” je za klubsko spletno stran dejal Luka Cerar, ki se je po polletni epizodi v novomeški Krki, pri kateri pa ni odigral niti minute, vrnil v radomeljske vrste.

Po deževju je bilo radomeljsko igrišče precej razmočeno, nekaj podobnega pa nogometaše verjetno čaka tudi v petkovem večeru, v Šenčurju: “Igrišče je bilo namočeno, ampak je bilo kljub temu dokaj v redu pripravljeno. Teren je bil sicer mehak, kar je oteževalo igro, a smo veliko trenirali na naravni travi, tako da smo bili dobro pripravljeni na takšne razmere.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marinšek ponovno mož odločitve

Nogometaši Aluminija in Fužinarja so odigrali zaostalo tekmo 8. kroga druge slovenske lige…