Pred nami je 13.krog 2. SNL, ki bo na sporedu v petek in v nedeljo. Kljub temu, da tokrat morda ne bo derbijev, kot smo jih bili vajeni v prejšnjih krogih, bomo zagotovo tudi tokrat priča lepim nogometnim predstavam. V petek, na Dan reformacije se bosta v Tolminu pomerili TKK Tolmin ter zadnje Šmartno 1928, v večernem terminu pa se bosta udarili še ekipi Krškega in Veržeja. Po dnevu premora nas nato v nedeljo čakajo še dvoboji med Aluminijem in Šenčurjem, v Slovenskih Konjicah gostujejo prvaki iz Doba, Triglav pa bo doma pričakal Ankaran Hrvatine.


Tolmin je v prejšnjem krogu dočakal streznitev, pravo lekcijo nogometa so jim odčitali lanskoletni prvoligaši iz Kranja. Poraz 4:1 bi bil lahko še višji, da je ostalo pri štirih zadetkih v njihovi mreži se lahko zahvalijo predvsem neučinkovitosti domačinov. Že danes bo na sporedu nova tekma in nova priložnost z zmago, v kateri je Tolmin favorit, še posebej ob dejstvu, da igrajo doma, kjer igrajo fantastično. Zoperstavili se jim bodo nogometaši Šmartnega, za katerimi je infarktna tekma v prejšnjem krogu, ko so po lepem vodstvu nato ob koncu srečanja zrli porazu v oči, a v izdihljajih srečanja le izvlekli točko. To je bila po avgustu njihova prva točka, edino zmago v letošnji sezoni pa so dosegli prav proti Tolminu doma, bilo je 1:0. Takrat je Tolmin še deloval nebogljen, tokrat bo najverjetneje drugačna slika.

Krško je po tem, ko je po prvi tretjini prvenstva končala brez poraza, v prvih treh tekmah drugega dela prvenstva izgubila že dvakrat, nazadnje so klonili proti Dobljanom, ki so slavili z 2:1. Na tej tekmi se jim je poznala odsotnost nekaterih nosilcev igre, ki so manjkali zaradi kartonov, tudi tokrat pa bosta manjkala Čeh in Frelih. Njihovi nasprotniki iz Veržeja prihajajo na gostovanje s še slabšo popotnico iz prejšnjega kroga. Doma so jih deklasirali Kidričani, domači vratar Andrejč je žogo iz svoje mreže pobral kar trikrat. Prvo tekmo je po preobratu dobilo Krško, ki bo na krilih domačih gledalcev poizkušalo priti do devete zmage letos, ki bi jim povrnila nekoliko načeto samozavest, tudi Veržej pa bo iskal točke za ohranitev stika s sredino lestvice, čeprav bo to v Krškem, ki še ni oddalo točke doma to izjemno težko.

Aluminij je kot rečeno na zahtevnem gostovanju v Veržeju prišel do gladke zmage, lažje od pričakovanj. Prvi prvenstveni zadetek v članskem moštvu Aluminija je dosegel Matic Vrbanec, ki je prejel tudi poziv selektorja reprezentance u-19, Primoža Glihe, za naslednjo reprezentančno akcijo.  Aluminij je ob spodrsljaju Tolmina znova postal prvi zasledovalec Krškega, razlika je tri točke. Drugačen boj bije Šenčur, ki je na 8.mestu trenutno še na varnem mestu, ki prinašajo obstanek, vendar pa Dravinja zaostaja le za točko. Ob koncu prve tretjine prvenstva se je zdelo, da so Gorenjci ujeli formo, zbrali so lepo bero točk, na zadnjih treh tekmah pa znova zbrali le točko, le-to nazadnje na gostovanju na Obali pri Ankaranu. Šenčur je eno od treh zmag v sezoni zabeležil prav proti Aluminiju, ki jih je presenetljivo premagal z 1:0. Tokrat si Aluminij, če želi slediti vodilni ekipi lige, ne sme privoščiti nove napake.

Dravinja je v 90.minuti srečanja proti Šmartnemu že videla tri točke ter skok na osmo mesto na lestvici, vendar pa so domači v 94.minuti izenačili in jim ukradli dve točki, tako da je bera Dravinje na zadnjih petih tekmah dva poraza ob treh remijih. V goste v Slovenske Konjice prihaja Dob, ki že pet tekem ne pozna poraza. Zdi se, da je to znova ekipa, ki je lani kot za stavo premagovala nasprotnike, katastrofalen začetek sezone je le še neprijeten spomin. Ob ugodnem razpletu drugih tekem bi igralci Doba že lahko ujeli ekipe na mestih od drugega do četrtega, kar je bilo še nekaj krogov nazaj povsem nepredstavljivo. Vloga favorita tako pripada prvakom, ki bi lahko s šesto zaporedno zmago presegli najdaljši niz zmag v letošnji sezoni.

Zadnja tekma kroga bo na sporedu v Kranju, kjer bo Triglav še drugič zapored igral doma, tokrat proti Ankaran Hrvatinom.  Zmaga s 4:1 proti Tolminu je potrdila potencial, ki ga ima ekipa ter pokazala, da lahko ekipa suvereno premaguje tekmece, če ji igra steče. Za osmo zmago bo potrebno preskočiti šesto ekipo lige, ki je nazadnje remizirala proti Šenčurju. Ekipa Vlada Badžima igra po sistemu toplo-hladno, nikdar praktično ni mogoče ugotoviti, kako se bodo njegovi fantje odrezali na igrišču. Zadnja zmaga sega v 10.kolo, ko so slavili proti Veržeju. Triglav je ob igri, ki jo je prikazal nazadnje nesporni favorit, če pa bodo gostje domačine ujeli na levi nogi, pa je mogoče vse.

Pari 13. kroga 2. SNL:
TKK TOLMIN – ŠMARTNO 1928
KRŠKO – FARMTECH VERŽEJ (obe v petek, ob 14:00)
TRIGLAV KRANJ – ANKARAN-HRVATINI
DRAVINJA – ROLTEK DOB
ALUMINIJ – ŠENČUR (vse v nedeljo, ob 14:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Primorje odstavilo trenerja

Iz Nogometnega društva Primorje Ajdovščina so sporočili, da so se sporazumno razšli z dose…