V drugi slovenski nogometni ligi se začenja zaključni ciklus odločilnih krogov, kjer bo praktično vsakič na sporedu vsaj en derbi vodilnih moštev, ki se borijo za pozicije na samem vrhu lestvice in s tem tudi za uvrstitev v prvo ligo oziroma kvalifikacije za le to. Tokratnemu derbiju med Aluminijem in Dobom smo posvetili poseben prispevek, so bile pa poleg te na sporedu še druge prav tako pomembne in zanimive tekme, sploh tista v Ankaranu, kjer je gostovalo donedavno vodilno moštvo Krškega. V edini nedeljski tekmi so se Kranjčani veselili zmage nad Šmartnim.


V Športno rekreacijskem centru Katerina se tudi tokrat ni zbralo prav veliko gledalcev, tudi tisti ki so se, pa verjetno večinoma niso bili najbolj zadovoljni s predstavo domačega moštva Ankaran Hrvatinov. Varovanci Vlada Badžima so na začetku pomladi Krško že premagali, prav tako pa so bili gostje pred tekmo tudi v manjši krizi in v domačem taboru so pričakovali kakšno novo točko. Toda Krčani so se v pomembnem trenutku zbrali in na specifičnem obalnem terenu spet zaigrali v starem slogu. V prvem polčasu je goste iz Posavja v vodstvo popeljal mladi Tomič, ki letos pred tem praktično ni dobival priložnosti, tokrat pa je postal kar glavni junak tekme. Omenjeni igralec je namreč vajo ponovil še v drugem polčasu in z drugim golom tudi zapečatil usodo domačih. Ti so prek Vekića v zaključku tekme namreč dosegli le častni zadetek in vse tri točke so odšle v Krško, ki se tako malo nepričakovano vrača na čelo lestvice. Rezultat je presenetljiv sploh glede na specifično formo tokratnih nasprotnikov, saj pred tekmo Krčani spomladi v gosteh sploh niso zmagali, medtem ko Ankarančani doma niso izgubili vse od septembra.

Pomembna je bila tudi tekma v Tolminu, kjer so domači rdeče-črni po nekaj slabših rezultatih končno spet ujeli formo. Tokrat je na obisk prišla Dravinja, ki nujno potrebuje točke za obstanek, toda Tolminci niso bili prav nič gostoljubni. Že po četrt ure igre jih je v vodstvo popeljal Sokanovič, tega pa do konca tekme več niso izpustili iz rok. Pet minut pred koncem polčasa ga je Volarič celo podvojil in upi Konjičanov so se že na polovici tekme praktično razblinili. V nadaljevanju gostje dejansko niso zmogli do preobrata in ostalo je pri izidu 2:0. Zmaga Tolmincev razen prestiža ne prinaša prav veliko, Dravinji pa odnaša ogromno. Novinci iz severne Primorske so se sicer prebili celo nazaj na četrto mesto, kar je kljub nekaj kiksom vsekakor izredno lep rezultat, a najpomembnejša je vendarle suverena ohranitev ligaškega statusa. Na drugi strani so z zaostankom 7 točk za Šenčurjem možnosti »konjičkov« za obstanek zvedene praktično na minimum.

Šenčur je torej na dobri poti k svoji še deveti drugoligaški sezoni, pri čemer je pomemben kamenček v mozaik danes dodal tudi sam, potem ko je na vselej neugodnem gostovanju v Veržeju osvojil točko. Veržejci so nazadnje Gorenjce ugnali, tokrat pa ni dosti manjkalo, da bi bilo obratno, saj je Šenčur kar dvakrat povedel. Po dobre pol ure igre je goste v vodstvo popeljal Beganović, ki je kot napadalec dosegel šele drugi gol v sezoni, a ta toliko bolj pomemben. Domači so prek še enega letos ne preveč razpoloženega golgeterja Vaša pred koncem polčasa izenačili, godlarje pa je v vodstvo v nadaljevanju vrnil mladi Guberac, ki je na zadnjih tekmah očitno v dobri formi. Da vse točke niso odšle v Šenčur, in da bo boj za obstanek vsaj še malo zanimiv, pa je v zadnjem delu tekme poskrbel kdo drug kot David Vinkovič, prvi topnik Veržeja. Šenčur je po 24. krogih vseeno v zelo dobrem položaju, ob samih zmagah Dravinje (kar je malo verjetno) pa sam na zadnjih treh tekmah potrebuje zgolj eno zmago.

V edinem nedeljskem obračunu sta se pomerila Triglav in Šmartno. Prvi so že ostali brez pravih upov za povratek med prvoligaše, drugi pa so se že pred nekaj krogi poslovili od drugoligašev. Šmarčani so v zadnjem jesenskem krogu že namučili favorizirane Kranjčane, ki pa gostom tokrat niso pustili prostora za presenečenje. Kranjčani so povedli v 20. minuti, ko je šmarsko mrežo načel izkušeni Vlado Šmit in postavil tudi izid prvega polčasa. V nadaljevanju so Gorenjci hitro zaprli vprašanje o zmagovalcu. Kranjsko prednost je v 50. minuti podvojil Matej Poplatnik, ki se je veselil že 17. zadetka v sezoni, končni izid obračuna pa je osem minut zatem postavil Alen Krcić. Kranjčani so v zadnjih osmih tekmah šele drugič prišli do točk, z novimi tremi točkami pa so se prebili do četrtega mesta na lestvici.

Rezultati 24. kroga:
ANKARAN HRVATINI 1:2 KRŠKO
Vekić 75; Tomič 19, 48
TKK TOLMIN 2:0 DRAVINJA KOSTROJ
Da Sokanović 15, Volarič 39
FARMTECH VERŽEJ 2:2 ŠENČUR
Vaš 45, D. Vinkovič 67; Beganović 36, Guberac 53
ROLTEK DOB 4:4 ALUMINIJ
Kunstelj (20′ pen), Leskovar (32′), Krcić (67′ pen, 75′); Nunić (2′ pen, 19′), Bizjak (7′), Kozar (91′)
TRIGLAV KRANJ 3:0 ŠMARTNO 1928
Šmit (20′), M. Poplatnik (50′), Krcić (58′)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…