Pred nami je še sklepno dejanje v drugoligaški druščini. Zadnje kolo odloča tako o kandidatih za napredovanje, kot tudi o tistih za izpad, zato je razumljivo da bodo vse tekme na sporedu ob istem času, danes ob 16:00. Na derbiju dveh lanskih tretjeligašev ter tudi letošnjih favoritov za napredovanje se bosta ob slovensko-hrvaški meji pomerila Zavrč in Krka. Domači pričakujejo velik obisk domače publike in poslovilno zmago za prešerno proslavitev naslova, medtem ko gostje nujno potrebujejo točke za drugo mesto in bodo ne glede na nasprotnika prav tako (oziroma še bolj) primorani zaigrati na zmago. Domači strateg Viktor Trenevski bo verjetno zopet nekoliko premešal postavo, v sredo se je med drugim rahlo poškodoval Letonja, medtem ko gostujoča ekipa Borivoja Lučića nima kaj kalkulirati in bo zagotovo nastopila v najmočnejši zasedbi.


Druga izredno pomembna tekma pa bo na sporedu v Črnomlju, kjer bo Roltek Dob proti Beli krajini branil drugo pozicijo. Bežen pogled na lestvico domačim ne bi pripisoval večjih možnosti, toda Bela krajina se bori za obstanek, zato je to za njo praktično tekma sezone. Safet Hadžić je z varovanci v prejšnjem kolu presenetil v Šenčurju in zakaj ne bi jutri padel še Dob? Sicer pa je zanimivo, da zaradi vsakoletnih težav zopet ne vemo, kaj naj bi trenutne pozicije obeh klubov prinašale. V Dobu sicer trdijo, da si želijo igrati v dodatnih kvalifikacijah, toda stanje okrog infrastrukture se od prejšnjega leta ni spremenilo prav nič. Prav tako deveto mesto nujno ne pomeni izpada, saj bi Belokranjce lahko rešila dokončni kolaps Mure ali odpoved kakšnega tretjeligaša. Končno besedo bo torej imela NZS, a ni dvoma, da bosta moštvi na tokratni tekmi ne glede na vse igrali »na nož«.

Drugo moštvo v boju za obstanek je Šmartno, ki gostuje v Celju in proti Šampionu potrebuje vsaj točko. Glede na spomladansko formo gostov to ni prav lahka naloga, toda Celjani so praktično že zaključili sezono in morda bi tudi tu lahko odločil motiv. Na Dobravi bo Dravinja odigrali zadnje drugoligaško srečanje, za slovo od tega tekmovanja pa ji v goste prihaja Krško. Kvaliteta je na strani Krčanov, tekma pa v rezultatskem smislu odloča o četrtem mestu. Tako kot tudi zadnja, Radomlje bodo sezono namreč zaključile proti Šenčurju.

 

Pari 27. kroga 2. SNL (vse tekme danes ob 16. uri):
DRAVINJA KOSTROJ – KRŠKO
ŠAMPION – ŠMARTNO 1928
KALCER RADOMLJE – GARMIN ŠENČUR
BELA KRAJINA – ROLTEK DOB
ZAVRČ – KRKA

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prekmurci odlično, Grosupeljčanom pojenja sapa

Zaključek 9. kroga v drugoligaški konkurenci je še najbolj razveselil prekmurske ljubitelj…