Če ima nogometna zveza zopet veliko težav s sestavo prve lige, pa je tudi tokrat tako kot že prejšnja leta še veliko manj jasno, kdo bo igral v drugoligaški konkurenci. V njej bi moralo nastopati deset klubov in verjetno ga ni heroja, ki bi jih danes lahko pravilno napovedal. Naslednji tedni v drugoligaškem zakulisju bodo še kako napeti.


Že tako ali tako je s strani NZS precej neresno, da v letošnji sezoni (za razliko od prejšnjih let) javno ni objavila rokov, v katerih naj bi sporočila rezultate licenčnega postopka, za povrh pa ji tudi po koncu sezone še ni uspelo objaviti vsaj rezultatov prve stopnje. Nekaterim se zato upravičeno zdi, da takšno početje krovne organizacije pušča le še več prostora za arbitrarne naknadne ad hoc odločitve, s katerimi je pač najlažje skrpati tekmovanja v času splošne krize, ko večina klubov roko na srce številnih kriterijev pač ne izpolnjuje. Dejstvo je sicer, da so prvostopenjske odločitve že padle, saj je Roltek Dob denimo dobil licenco za 2.SNL, a stanje za ostale klube še ni bilo obelodanjeno.

Naj spomnimo, da sta lani na začetku brez licence ostali Dravinja in Bela krajina, pri čemer stanje v klubih letos ni nič boljše, obe moštvi pa sta tako ali tako tudi končali na mestih za izpad. Pri Muri, ki je danes dokončno ostala brez prve lige, so v klubu jasno zavrnili možnost igranja 2.SNL, saj s slednjo v vodo pade tudi prihod morebitnega investitorja, medtem ko je stanje podobno slabo tudi pri celjskem Šampionu, ki naj bi bil po nekih informacijah tik pred selitvijo v najnižji rang. Finančna situacija tudi pri preostalih drugoligaših večinoma ni idealna, a bodo Krško, Kalcer in ostali, ki že zdaj nastopajo s precej mladimi in predvsem poceni moštvi, vejetno nekako uspeli zadostiti vsaj minimlanim kriterijem.

V kombinacijah za 2.SNL tako zdaj ostajajo Aluminij, Roltek Dob, Krka, Krško, Kalcer, Šenčur in Šmartno, pri čemer bo eden moral še v prvo ligo in že smo pri številki šest. V tretji ligi pa sta dve koli pred koncem v najboljšem položaju Ankaran Hrvatini in Farmtech Veržej, ki naj bi imela določene ambicije po napredovanju, tako da morda letos vsaj tu ne bo večjih težav. V primeru napredovanja obeh omenjenih klubov bo 2.SNL imela osem fiksnih članov, vse ostalo pa bo nato v rokah nogometne zveze. Nekih jasnih kriterijev, kdo naj bi imel v primeru toliko prostih mest prednost pred kom ni in povem možno je, da bo sestava lige jasna šele 17. junija, ko bo na sporedu naslednja seja NZS.

 Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…