Po dveh trenerskih rošada na prvoligaški sceni je nogometna pomlad prvo spomladansko žrtev zahtevala tudi v drugoligaški konkurenci. Kot smo izvedeli, Iztok Kapušin ni več trener novomeške Krke, ki jo sicer aprila čaka boj za pokalni finale.


Novomeščani so v dveh tekmah nadaljevanja sezone vknjižili točko, po remiju v Vipolžah so v soboto izgubili s kranjsko Zarico, so pa farmacevti v včerajšnji pokalni tekmi MNZ Ljubljana z izidom 0:8 odpravili Termit Moravče. Upravi odbor novomeškega kluba se je po visoki zmagi odločil za zamenjavo trenerja, ki je v preteklosti nase opozoril predvsem z delom pri južnih sosedih, saj je Bistro, majhen klub iz bližine Zaprešića, popeljal med drugoligaše.

Vodenje članskega moštva bo po naših informacijah začasno prevzel Sandi Bracović, ki je v preteklosti Krko že vodil v prvoligaški konkurenci, trenutno pa pod njegovo taktirko igra mladinska selekcija. Vodstvo novomeškega kluba je želelo v dolenjsko prestolnico zvabiti Tomaža Petroviča, a jih je po naših informacijah nekdanji strateg Krškega, vodstvo katerega ga je odstavilo pred desetimi dnevi, ponudbo Novomeščanov zavrnil.

Kapušin je sicer pozimi med drugim ostal brez Davida Tijanića, Jana Novaka in prvega strelca Marka Brekala, že drugo leto zapored pa se mu je zgodilo, da je brez službe ostal tik pred polfinalom Pokala Slovenije. Lani so ga v začetku aprila zamenjali v celjskem prvoligašu, tokrat se je s trenerske klopi poslovil ob koncu marca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nenavadna situacija za Ilirijo – se trener seli na selektorski stolček v Afriko?

Zambija velja za eno izmed afriških ekip, ki se ni uvrstila na Svetovno prvenstvo, ki pote…