Z drugim krogom se nadaljuje tudi prvenstvo v 2. SNL. Osrednje srečanje bo tokrat odigrano v Kidričevem, kjer se bosta pomerila domači Aluminij in Kalcer iz Radomelj. V prejšnjem kolu sta moštvi zmagali s tremi oziroma štirimi zadetki in trenutno vodita na lestvici, zato bi današnji obračun morda kdo lahko označil tudi za derbi. V vsakem primeru so favoriti Kidričani, ki igrajo doma in imajo tudi najbolj zvenečo ekipo v tekmovanju. Z zmago bi se varovanci Anteja Šimundže utrdili na prvem mestu, kjer želijo ostati vse od prvega do zadnjega kola in takšen scenarij se zdi trenutno tudi precej realen. Toda Kalcerjeva zasedba, ki po mnenju poznavalcev sodi v zgornjo polovico lestvice, pod vodstvom Dejana Djuranoviča igra zelo dobro in na gostovanju pri predlanskih prvakih ni ravno brez možnosti.


Teh pa nima prav veliko Bela krajina, ki je v prvem kolu doma klonila s štirimi zadetki v mreži, danes pa gostuje v Dobu pri favoriziranem domačinu. Vse razen (visoke) zmage Doba bi bilo veliko presenečenje, sploh če se spomnimo lanske tekme, ki so jo takrat še nekoliko močnejši Belokranjci izgubili s 4:0. Danes bo na sporedu še tekma v Celju, kjer bo Šampion brez Goropevška gostil Krško. Pri domačinih priznavajo, da mlado moštvo še potrebuje nekaj časa, da se uigra in doseže želen nivo in vsaj do takrat bo v sosedskih srečanjih Krško favorit. Gostje bi lahko z domačo, a tudi razmeroma izkušeno ekipo, letos posegli visoko, pri čemer bi bila zmaga v Celju odlična popotnica za tretje kolo, ko na stadion Matije Gubca prihaja Aluminij.

V nedeljo bosta na atletskem stadionu v Kopru prve letošnje točke lovila Ankaran Hrvatini in Šenčur, medtem ko bo Šmartno proti novincu iz Veržeja skušalo doseči še drugo domačo zmago.

2. krog 2. SNL:
Šampion : Krško
Aluminij : Kalcer Radomlje
Roltek Dob : Bela krajina (vse tri danes ob 17:30)
AH Mas Tech : Šenčur
Šmartno 1928 : Farmtech Veržej (obe jutri ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani in Bistričani odigrali še eno pripravljalno srečanje

Današnje popoldne so Mariborčani izkoristili za odigranje še enega pripravljalnega srečanj…