Pred drugoligaši so do pričetka pomladanskega dela sezone še trije tedni priprav. Večina trenerjev počasi že niza intenziteto treningov ter vse več poudarka namenja tudi uigravanju in ne zgolj fizični pripravi. To se pozna tudi pri predstavah nogometašev, ki z nekoliko “lažjimi” nogami kažejo boljše igre.


Z včerajšnjo predstavo svojih varovancev je bil zadovoljen tudi Brane Pavlin, trener krajnske Zarice, ki je v zimskem premoru pošteno prevetrila svoja zasedbo. Prenovljeno moštvo rdečih vragov je v kranjskem Športnem centru, na igrišču z umetno travnato površino, gostilo drugo ekipo Maribora in jo tudi s pomočjo trojice mariborskih nogometašev ugnala z izidom 3:0. Z dvema zadetkoma v mreži moštva, dres katerega je nosil še v jesenskem delu sezone, se je najbolj izkazal Anel Hajrić. Mladinski reprezentant Bosne in Hercegovine je najprej izkoristil podajo izkušenega Albina Kotnika in po strelu z roba kazenskega prostora mojstrsko zadel v daljši kot mariborskih vrat, pri drugem golu pa je lepo kombiniral z Blažem Šujico in zadel še za 2:0.

Končni izid srečanja je postavil Emir Ljubijankić, ki se je v Zarico preselil iz mestnega tekmeca Triglava, v minulem letu pa je pri Šenčurju sodeloval tudi s trenerjem Pavlinom. Nekaj priložnosti so si sicer pripravile tudi vijolice, ki so med zimskim premorom ostale brez večine nosilcev igre, a je domača obrambra z vratarjem Primožem Bužanom na čelu zaostavila vse poskuse. Mariborčani nadaljujejo s pripravami že v torek, ko se bodo ob 16. uri na gostovanju pomerili z ekipo Odrancev.

ZARICA KRANJ 3:0 MARIBOR B
Hajrić (2x), Ljubijankić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja drugoligaša s petardama do treh točk, Dravograd do prve točke

Osmi krog vzhodne tretjeligaške lige, je v prvem koncu tedna meseca oktobra je prinesel 25…