Večerni petkov temin se vrača v drugo SNL. Potem ko so ga lani nekajkrat koristili v Zavrču, bodo žarometi tokrat zasvetili v Šenčurju. Godlarji gostijo Kalcer, srečanje ne preveč oddaljenih južnogorenjskih moštev pa lahko označimo za osrednjo tekmo tega kroga. Šenčur se je v pokalnem tekmovanju uvrstil med osem najboljših ekip v državi, prav tako je nekaj dobrih iger prikazal tudi v dosedanjem ligaškem delu, a s točkovnim izkupičkom nikakor ne more biti zadovoljen. Trener Brane Pavlin se je znašel pod določenim pritiskom, zato bo zdaj želel proti vodilni ekipi lige ne glede na njeno moč vtis vsaj nekoliko popraviti. Na drugi strani Kalcer za zdaj naravnost blesti, v osmih kolih pa je edini malenkost slabši rezultat zabeležil prejšnji vikend, ko je doma proti sicer čvrsti ekipi Krškega oddal točko. Moštvo Dejana Djuranoviča se lahko pohvali predvsem z najboljšim napadom lige, zato gre pričakovati, da bo tudi na tokratnem težkem gostovanju zaigralo na zmago. Gledalci v Šenčurju upravičeno pričakujejo dobro drugoligaško predstavo.


Drugo pomembno srečanje bo na sporedu jutri, ko se bosta pomerila Dob in Šmartno. Domači sicer držijo priključek z vodilnimi sosedi, pri čemer pa za enkrat niso tako zelo prepričljivi. Vsa tri letošnja domača srečanja so namreč dobili z 1:0, prav tako pa so se precej namučili tudi minulo soboto v Ankaranu. Tokrat bi bili z minimalno zmago nedvomno izredno zadovoljni, saj jim v goste prihaja presenečenje prvenstva, moštvo Šmartnega 1928. Gostje na krilih prvega strelca lige Bizjaka v Dob potujejo ohrabreni z domačim remijem proti Aluminiju. Zdi se, da prihaja ta tekma kot nalašč za oba kluba, saj lahko tako eni kot drugi z zmago dokažejo, da resnično sodijo v sam vrh lige.

Aluminij, ki je med tednom ostal brez glavnega trenerja, doma pričakuje Veržej, moštvo pa bo bržkone vodil kar dosedanji pomočnik Kliton Bozgo. Slednji bo imel precej težav s sestavo ekipe, saj bodo zaradi rdečih kartonov manjkali Rešek, Kovačevič in Grezda. Ne glede na vse so Kidričani tudi tokrat v vlogi rahlega favorita, sploh ker Veržejci v gosteh igrajo nekoliko slabše kot doma. Nekaj podobnega bi lahko rekli tudi za Krško, ki na stadionu Matije Gubca pričakuje novo zmago proti novincu v ligi iz Ankarana. Srečanje bo na sporedu že precej zgodaj, saj se Krčani ob izredno slabem letošnjem obisku pričakovano niso odločili za podobno potezo kot v Šenčurju. Bodo pa možnost igranja nočnih tekem v torek izkoristili pri Šampionu, ki v dvoboju dna pričakuje Belo krajino.

Pari 9. kroga:
Šenčur : Kalcer Radomlje (danes ob 19:00)
Krško : AH Mas Tech (sobota ob 15:30)
Roltek Dob : Šmartno 1928 (sobota ob 15:30)
Aluminij : Farmtech Veržej (nedelja ob 16:00)
Šampion : Bela krajina (torek ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Beltinci po porazu Nafte še bližje prvemu mestu

Dravinja je včeraj, ob 17.00 uri, gostila Beltince. Gostje so na tekmi 25. kroga v 2. SNL …