Drugi marčevski vikend bo na tribune zvabil tudi ljubitelje drugoligaškega nogometa. Šesterica ekip bo odigrala zaostala srečanja 16. kroga 2. SNL, ki jih je konec novembra odneslo obilno deževje. Že uvodno dejanje nadaljevanja sezone pa prinaša zanimive spopade za nove točke.


V Dobu se bo nadaljevanje 2. SNL pričelo na najboljši možni način, saj se bosta že kar takoj udarili vodilni ekipi lige. Kranjčani, ki so dominirali skozi celotno jesen, imajo štiri točke naskoka pred Dobljani, ki so najučinkovitejše moštvo lige in so v končnici jesenskega dela delovali še nekoliko bolj suvereno kot orli. Prvi medsebojni dvoboj v letošnji sezoni so z golom z bele točke prvega strelca lige, Mateja Poplatnika, dobili domači, ki so v izenačenem srečanju prišli do zmage v samem zaključku srečanja. Gostje bodo pogrešali Igorja Bukaro, ki bo presedel kazen po izključitvi v zadnji jesenski tekmi, medtem ko Damijan Romih večjih težav s sestavo svojega moštva nima. Na zadnjih petih srečanjih v Dobu so trikrat slavili domači, dvakrat pa Triglav. V primeru zmage bi Kranjčani naredili velik korak proti osvojitvi naslova prvaka, medtem ko bi zmaga Doba povsem odprla boj za vrh lestvice.

Zarica in Veržej sta v zadnjih šestih krogih skupno zmogla le do borih šestih točk in se tudi iz tega razloga nahajata na repu drugoligaške lestvice. Veržej s tekmo manj za Zarico zaostaja za točko, ob tem pa velja omeniti, da so Kranjčani na domačem terenu slavili le uvodni preizkušnji proti Dravi, na zadnjih šestih srečanjih pa so Gorenjci razočarali svoje navijače. Na klopi domačih bo v prvenstvu debitiral Erik Kržišnik, ki bo Zarici poizkušal priigrati še tretjo zmago nad Veržejem. Prleki bodo na čelu z Amirjem Derviševićem poizkušal izboriti obstanek v 2. SNL. Tako kot domači na svojem igrišču, se Veržejci nikakor ne morejo pohvaliti z gostujočimi predstavami, kjer so še lani blesteli, letos pa pred gostujočimi gledalci niso okusili slasti zmage. Ekipi sta korenito spremenjeni napram jesenskemu delu in zanimivo bo videti, kdo je bolje kadroval.

Brežice in Ankaran sta srečanje 16. kroga odigrala že jeseni, deževje pa je odneslo tudi dvoboj med Brdi in Krko. Zanimivo bo videti, kako se bo pri Bricih poznala sicer minimalna sprememba kadra. Tonči Žlogar je med zimo ostal brez Leona Mariniča, novinec pa je zgolj Gianluca Franciosi. Brda so ravno proti Krki dosegla prvo zmago po vrnitvi med drugoligaše, že v tretji minuti je srečanje odločil že omenjeni Leon Marinič, ki pa se je vrnil v Gorico. Krka bo z novimi močmi skušala ujeti stik z vodilno trojico prvenstva, a je zaostanek za drugim mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije za popolnitev prvoligaške konkurence, praktično neulovljiv, glavni cilj Dolenjcev bo tako presenetiti Domžale v polfinalu pokalnega tekmovanja. Glede na okrepitve in prikazano v pripravljalnem obdobju bi morali Novomeščani upravičiti vlogo favorita, a bodo Brda pred domačimi gledalci, tako kot že v jesenskem delu, prav gotovo trd oreh za vsako moštvo.

Zaostala srečanja 16. kroga 2. SNL:
ROLTEK DOB – TRIGLAV KRANJ
(sobota, 14:00)
ZARICA KRANJ – FARMTECH VERŽEJ
BRDA – KRKA
(obe v nedeljo, 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Po domačem porazu bodo na dnu 2. SNL prezimili Krčani

Zaostali obračun 17. kroga druge lige med Krčani in Grosupeljčani je razveselil privržence…