Predlanski prvak in podprvak, trenutno pa drugo in četrtouvrščeni Aluminij in Dob, se bosta pomerila v derbiju 7. kroga druge SNL. Moštvi sta že v napovedih pred sezono sodili v sam vrh druge lige, v uvodu pa sta kljub manjšim spodrsljajem to bolj ali manj tudi potrdili. Verjetno so mnogi nekoliko več pričakovali predvem od Aluminija, ki pa je kljub vsemu od vsega začetka igral dokaj dobro, le da ni osvajal toliko točk kot nekateri tekemci. Navijači rdeče-belih upajo, da se mu je po pokalni zmagi v sredo zdaj končno odprlo in da bo tudi v ligi zaigral še nekoliko uspešneje. Na drugi strani za Dob velja ravno nekaj nasprotnega, saj se je precej namučil na domačih tekmah z Belo krajino, Krškim in Šampionom, a je pri tem osvojil prav vse točke. Preizkušnja v Kidričevem prihaja ravno ob pravem času, saj lahko roletarji z dobrim rezultatom proti močnemu nasprotniku potrdijo dejansko kvaliteto. Statistika sicer ni na njihovi strani, saj Aluminij na dosedanjih medsebojnih srečanjih še ni izgubil. Vsaj na uradnih ne, medtem ko je lanski pripravljalni obračun šumarov pred začetkom 1.SNL presenetljivo dobil Dob z 0:2.


V Radomljah vsaj na papirju ne bi smelo biti vprašanja o zmagovalcu, saj bo odlični Kalcer gostil novinca v ligi iz Ankarana, ki trenutno zaseda osmo mesto, zapovrh pa je v sredo doživel še pokalni poraz s petimi zadetki v svoji mreži. Toda podrobnejši spremljevalci vedo, da AH Mas Tech ni naivna ekipa in izkušeni Vlado Badžim je zagotovo pripravil načrt tudi za tokratno težko gostovanje. Če bodo Ankarančani zdržali uvodni nalet domačih, so lahko iz protinapadov še kako nevarni.

Nekaj podobnega bodo verjetno poizkušali tudi pri Beli krajini, ki v Krško odhaja v vlogi izrazitega outsiderja. Belokranjci namreč v letošnji sezoni niso osvojili še niti točke in malo verjetno je, da bi jim to uspelo prav na stadionu Matije Gubca, kjer Krčani letos tudi proti močnejšim tekmecem še niso klonili.V Šenčurju pa se obeta repriza sredine pokalne tekme, kjer bi vsaj sodeč po videnem domači morali opraviti z gosti iz Veržeja. Toda tudi ti so se verjetno iz poraza česa naučili…

Zadnje srečanje bo na sporedu v nedeljo, ko bo Šampion na Areni Petrol gostil Šmartno, ki trenutno predvsem po zaslugi najboljšega strelca lige Lovra Bizjaka zaseda odlično tretje mesto.

Pari 7. kroga:
KALCER RADOMLJE : AH MAS TECH
KRŠKO : BELA KRAJINA
ŠENČUR : FARMTECH VERŽEJ (vse v soboto ob 16:00)
ALUMINIJ : ROLTEK DOB
ŠAMPION : ŠMARTNO 1928 (obe v nedeljo ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Beltinci po porazu Nafte še bližje prvemu mestu

Dravinja je včeraj, ob 17.00 uri, gostila Beltince. Gostje so na tekmi 25. kroga v 2. SNL …