Pred drugoligaši je še šest krogov do konca sezone, prvi jih čaka ta konec tedna, ko bosta v soboto in nedeljo na sporedu po dve srečanji. Triglav bo pohod proti prvi ligi nadaljeval v Vipolžah, kjer bo gost Brd, najskromnejši ekipi pomladanskega dela sezone. Težje delo čaka prve zasledovalce orlov, nogometaše Doba, ki bodo gostovali v najstarejšem slovenskem mestu, pri Dravi, ki v zadnjih treh srečanjih ne pozna poraza. Krka odhaja k Ankaranu, morda najbolj napeto srečanje pa nas čaka v Kranju, kjer bosta v derbiju dna Zarica in Veržej lovila prepotrebno zmago, ki bi enim in drugim olajšala delo v boju za obstanek.


Vodilna ekipa lige v Vipolžah ne bi smela imeti prevelikih težav. Triglavani so proti Brdom letos dobili že obe tekmi, nazadnje v gosteh sicer tesno z 0:1, ko je tri točke Kranjčanom v drugem polčasu zagotovil Luka Majcen. Brda so spomladi še vedno brez zmage in v seriji štirih zaporednih porazov. Varovanci Tončija Žlogarja so sicer še vedno na sedmem mestu, a za ovratnik jim dihajo nogometaši Veržeja in Zarice. Triglav je po šoku v Veržeju hitro našel pot na stare tirnice in kranjski derbi dobil s 3:0, na drugi strani pa so Brici pokleknili pred Dobom. Na tekmah Bricev pade daleč najmanj zadetkov, prav zato bo zanimivo videti, kako uspešen bo močan napad Triglava z Matejem Poplatnikom na čelu.

Verjetno še najrazburljivejše srečanje nas čaka v Kranju, kjer se bosta Zarica in Veržej udarila za osmo mesto na lestvici. Ekipi sta točkovno izenačeni, čeprav je potrebno omeniti, da je Zarica odigrala tekmo več. Najbrž je odveč poudarjati, kaj bi pomenile tri točke za eno ali drugo ekipo. Tekmeca sta si v letošnjih srečanjih razdelili po eno zmago – Veržej je bil v sedmem krogu doma boljši s 3:1, v prvem pomladanskem krogu pa je Zarici tri točke priigral Tilen Mlakar. Prleki so v prejšnjem krogu počivali z mislijo na predhodni skalp, ko je na Čistini padla vodilna ekipa lige, medtem ko je Zarica po dobrem vstopu v pomlad izgubila zadnje tri tekme. Prostora za spodrsljaje je vse manj, odločilna bo lahko že vsaka napaka.

Ankaran še naprej lovi drugo mesto na lestvici, čeprav se je zaostanek po prejšnjem krogu povečal na šest točk. Primorci v Kopru proti Ptuju niso uspeli zatresti mreže in ostalo je pri delitvi točk. Tudi njihovi tokratni nasprotniki, nogometaši Krke, so si v prejšnjem krogu priigrali točko v sosedskem derbiju proti Brežicam. Krka se bo poleg Primorcev borila še proti negativni statistiki na domačem igrišču, saj so farmacevti na zadnjih dveh domačih tekmah znova razočarali svoje gledalce. Ekipi sta v neposrednem dvoboju slavili v gosteh, točke pa bi tokrat veliko bolj prišle prav gostom, ki prav veliko kiksov v lovu na Dobljane ne smejo več privoščiti, na drugi strani pa Krka varno pluje na sredini lestvice.

Tudi na Ptuju si lahko obetamo zanimivo srečanja, nasproti si bosta stali Drava in Dob. Nasprotnika v zadnjih treh krogih ne poznata poraza, predvsem Ptujčani pa so v zadnjem času vidno dvignili svojo formo, z zadnjimi rezultati so si nabrali lepo prednost pred zasledovalci, res pa je, da jim proti tokratnemu nasprotniki gotovo ne bo lahko. Dobljani pogledujejo proti samemu vrhu, čeprav se zavedajo, da bi se ob trenutnem zaostanku in odigrani tekmi več moral zgoditi pravi mali čudež za preboj pred vodilni Triglav. Dob je sicer dobil obe dosedanji tekmi, glede na zgodovino pa si lahko obetamo lepo število zadetkov, saj sta ekipi vselej zadeli na vseh devetih medsebojnih srečanjih.

Pari 22. kroga 2. SNL:
DRAVA PTUJ – ROLTEK DOB
KRKA – ANKARAN HRVATINi
(obe v soboto, 17:00)
BRDA – TRIGLAV KRANJ (v nedeljo, 15:00)
ZARICA KRANJ – FARMTECH VERŽEJ (v nedeljo, 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ilirija nazaj na zmagovalne tirnice, Bistrica po preobratu do domačega poraza

V okviru 18. kroga v drugi slovenski nogometni ligi smo včeraj spremljali še zadnji dve te…