V Rogaški Slatini smo v uvodnem krogu 2. Slovenske nogometne lige spremljali dvoboj dveh ambicioznih ekip, Rogaške in Brava, ki v zadnjih letih rapidno rasteta in sta si v lanski sezoni z dobrimi predstavami priborili tudi vstopnico med drugoligaše. Pred lepim številom gledalcev in odličnim vzdušjem v Rogaški Slatini so imeli več razlogov za veselje ljubljanski nogometaši, ki so domače ugnali z 0:3. Glede na rezultat bi marsikdo mislil, da so gostje brez težav prišli do zmage, a gostujoči strateg, Dejan Grabič je priznal, da so se domači, sploh v uvodnem delu srečanja izkazali za trd oreh: “Ja, zmaga ni bila suverena, mogoče le rezultatsko. Dobrih dvajset minut smo zelo trpeli, vedeli smo, od kod pretijo največje nevarnosti nasprotne ekipe, tri napadalce imajo res kvalitetne, ampak na srečo smo zdržali, tudi naš vratar se je izkazal z nekaj obrambami in nas je ohranil pri življenju, sicer bi se tekma lahko drugače razvijala. Ko pa smo začeli igrati naš način igre, smo začeli prihajati do priložnosti, bili tudi direktni proti golu – to je to, kar zahtevamo od naših fantov. Igralcem bi čestital, vso garanje med pripravami se jim je sedaj obrestovalo. To je to, lep začetek sezone, gledamo pa že naprej proti petkovem obračunu proti Nafti, kjer upam da bomo znova odigrali dobro srečanje.”


Nekdanji odlični nogometaš, ki je igral tudi za Olimpijo, Krko ter Interblock, se je nato še nekoliko podrobneje dotaknil naslednjega nasprotnika Brava: “Ogledal sem si njihov prvi obračun, zdi se mi, da igrajo podoben nogomet kot Rogaška, znova veliko kvalitete v napadu, hitra ekipa, imajo pa tudi kar precej izkušenj. Vem, da mi od naše igre ne bomo odstopali, kaj nam bo pa to prineslo v naslednjem krogu in tekom sezone, pa bomo videli.”

Pred naš mikrofon je stopil tudi domači trener, Ibrahim Neskić, ki seveda ob porazu z 0:3 s samim rezultatom ni bil zadovoljen, zadovoljen pa je bil z igro svoje ekipe v uvodnem delu srečanja, ko so bili domači bližje zadetku: “Bila je dobra tekma, oba nasprtonika sta želela igrati nogomet, Bravo se je izkazal za odlično ekipo. Imeli smo eno stoodstotno priložnost, prvih petindvajset minut smo bili dominantni, potem pa so gostje prevzeli pobudo. Mi smo naredili napako v kazenskem prostor, kar je nasprotnik znal izkoristiti in nato rutinirano peljal srečanje do konca. Dejstvo je, da je poleg kvalitete potrebno tudi kar nekaj izkušenj, ki jih mi še nimamo. Ob porazu z 0:3 seveda ne moreš biti zadovoljen, a gostom je potrebno čestitati za zasluženo zmago. Nam ne preostane nič drugega, kot da trdo delamo. Naša želja in cilj je obstanek v ligi in proti nam enakovrednim ekipam bomo morali iskati točke.”

Za konec se je nekdanji trener Šmarij pri Jelšah in Mons Claudiusa dotaknil še sobotnega nasprotnika, Rogaška bo gostovala v Novem mestu pri Krki: “Čaka nas še ena težka tekma. Krka po mojem mnenju spada v ožji krog favoritov za vrh lestvice in kot rečeno, morali bomo predvsem iskati priložnosti proti ekipam, ki spadajo v naš rang, Krka je gotovo pred nami, tako da bi bila vsaka točka zelo pozitiven rezultat. A neglede na vse, mi bomo igrali svojo igro, poizkušali, nenazadnje je v nogometu vse mogoče.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Nova tribuna na Ravnah zaradi razpok zaprta

Z velikimi težavami se trenutno ukvarjajo na Ravnah, kjer so pred dobrim letom dni slovesn…