Dvomov o letošnjem zmagovalcu 2. SNL ni več. Nogometaši Zavrča so udejanjili napovedi pred začetkom prvenstva in z današnjo zmago proti Šenčurju osvojili drugoligaški naslov in s tem uvrstitev v Prvo Ligo. Petnajst minut pred koncem je z edinim zadetkom na tekmi slavje zagotovil izkušeni Sandi Čeh. Zavrč je sicer pogumno krenil v srečanje, ki je odločalo o prvaku in si že v prvem polčasu preko Jureta Matjašiča in Dorisa Kelenca priigral tri lepe priložnosti, a se mreža v prvem polčasu ni zatresla. 450 gledalcev je edini zadetek videlo v 75. minuti, ko je prej omenjeni Jure Matjašič prodrl po sredini, žogo spravil do Sandija Čeha, ki je z diagonalnim strelom premagal šenčurskega vratarja Marina Marića. Tudi gostje so se trudili in skušali izid izenačiti, vendar se ta do konca tekme ni več spremenil in Zavrč se je lahko veselil zgodovinske uvrstitve med prvoligaše.


V derbiju za drugo mesto je Krka pred domačimi gledalci kljub igralcu manj uspela premagati Dob in tako ohranila upe na prvo ligo. Novomeščani so odlično začeli in že po pol ure igre prek Škerjanca in Volariča tudi vodili z 2:0. A nato se je tekma začela obračati. Že v naslednjem napadu je za goste znižal Goropečnik, nedolgo zatem pa je bil pri domačih zaradi drugega rumenega kartona izključen branilec Cvijanovič. V nadaljevanju je Dob krenil (najmanj) po izenačenje in deset minut pred koncem je po zadetku Mešanoviča izgledalo, da jim bo to tudi uspelo. A domači so kljub številčni oslabljenosti v zaključek krenili napadalno, to pa se jim je po zadetku Derviševića tudi izplačalo in težko prigarane tri točke so ostale doma. V sredo še vedno drugi Dob gosti vodilni Zavrč, Krka pa čaka že odpisano Dravinjo in kaj hitro se položaj na mestu, ki vodi v dodatne kvalifiakcije, lahko spremeni.

Dravinja je namreč doma doživela nov poraz in zdaj je niti teorija ne more več rešiti pred izpadom. Na zanimivem srečanju v Slovenskih Konjicah je v zadnje pol ure igre padlo kar pet zadetkov, spretnejši pa je bil na koncu gostujoči Šampion, ki se je z novo zmago prebil že vse do četrtega mesta. Poleg Šenčurja je namreč izgubilo tudi Krško, ki ga je v Radomljah z 2:0 ugnal tamkajšnji Kalcer. Domači so točke nujno potrebovali za obstanek, z dvema zadetkoma pa je bil najzaslužnejši zanje mladi Vrhunc. Kalcer se je tako rešil in o zadnjem potniku v nižji rang sta odločala le še Bela krajina in Šmartno, ki sta se v medsebojnem srečanju pomerila v nedeljo. Šmarčani so v pomladanskem delu osvojili le dve točki in bili tako pred odločilnim srečanjem v precej nezavidljivem položaju. Toda Belokrajnci velike priložnosti niso izkoristili. gostje so že ob polčasu vodili z 0:2. Domače je nato približal Špelič, ki je realiziral enajstmetrovko, za kaj več pa jim je očitno zmanjkalo moči. Dva kola pred koncem tako vse kaže, da se ob Dravinji iz lige poslavlja še nekdanji prvoligaš iz Črnomlja.

 

ZAVRČ 1:0 GARMIN ŠENČUR
S. Čeh (75)

Zavrč: Fink, S. Čeh, Murko, Kokol, Sambolec, A. Čeh (71 Letonja), Kuserbanj (56 Buzeti), Matjašič, Golubar (88 Dugolin), Kelenc, Benko. Trener: Viktor Trenevski.
Garmin Šenčur: Marić, Obiakor (78 Avdić), Aljančič, Kern, Ajdovec, Selimović, Brezarič (88 Frantar), Kotnik, Košnik (71 Dolžan), Križaj, Bunderla. Trener: Brane Pavlin.

 

KRKA 3:2 ROLTEK DOB
Volarič (18), Škerjanc (33), Dervišević (85); Goropečnik (34), D. Mešanović (82)

Krka: Obradović, Mojstrović, Kramar (46 Stojanović, 89 Novosel), Cvijanović, Lulić, Volarič, Dervišević, Dežmar, Škerjanc, Brulc, Košnik (84 Burgar). Trener: Borivoje Lučić.
Roltek Dob: Vezirović, Mirtić, Kukavica, Račić, Krcić, Klopčič, Lunder, Češnjevar, Kunstelj, Goropečnik (67 D. Mešanović), Simić (77 Klopčič). Trener: Damijan Romih.

 

DRAVINJA KOSTROJ 2:3 ŠAMPION
Stres (67, 80); Goropevšek (63), Čretnik (75), Djuranović (78)

Dravinja Kostroj: Šajtegel, Kek, Pristovnik, Čakš (84 Bašić), Černec, Čerenak, Klokočovnik (55 Draškovič), Kraus, Stres, Naglič (55 Mlakar), Čander. Trener: Simon Sešlar.
Šampion: M. Čretnik, Džaferović, Rižner (46 G. Čretnik), Kristl, Lazičić, Goropevšek, Djuranović, Horvat (79 Janković), Škoflek (89 Torra), Srnec, Kraljič. Trener: Jani Žilnik.

 

KALCER RADOMLJE 2:0 KRŠKO
Vrhunc (65, 71)

Kalcer Radomlje: Juračič, Lidjan, Cankar, Varga, Kosec, Barukčić, Snoj (89 Zukić), Vrhunc, Smukavec (63 Nunić), Zavrl, Seferović (86 Cerar). Trener: Robert Pevnik.
Krško: Zalokar, Petric, Barkovič, Turk, Jakolić (78 Vodeb), Slivšek, Macur (68 Vrčko), Dvorančić, Drnovšek (74 Lavrenčič), J. Babnik, G. Babnik. Trener: Nebih Zeneli.

BELA KRAJINA 1:2 ŠMARTNO 1928
Špelič (49/11m), Muharemović (5), Čirić (30)

 

Bela krajina: Vidergar, Šikonja (46 Rustemi), Vrščaj, M. Žugelj, Gregorčič (46 Potokar), G. Žugelj, Stepčić, Dervišević (62 Spudić), Štukelj, Špelić, Kralj. Trener: Safet Hadžić.
Šmartno 1928: Pusovnik, Bezovnik, Matić, B. Bizjak, Mijatović, Zamernik (86 Malis), Kolenc, Bolha, Čirić (72 L. Bizjak), J. Bizjak, Muharemović (89 Podbrežnik). Trener: Oskar Drobne.

 

Avtorja: Tim Dobovšek in Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Amir Dervišević se vrača

Nekdanji slovenski reprezentant, ki je za izbrano vrsto na sončni strani Alp zbral šest na…