Eno največjih nogometnih presenečenj preteklega konca tedna so v Murski Soboti pripravili nogometaši Krke, ki so na vročem gostovanju na Fazaneriji na kolena spravili do takrat še neporaženo Muro. Čeprav so se farmacevti hitro znašli v zaostanku, so ob koncu srečanja slavili z 1:2. Trener gostov, Borivoje Lučić je bil pričakovano po koncu srečanja dobre volje in izpostavil dobro formo svojih varovancev. Mislim da zadnjih štiri, pet srečanj igramo res dobro, rastemo iz tekme, v tekmo, polni smo samozavestni in s tako miselnostjo smo tudi prišli v Mursko Soboto, z mislenostjo da nekaj naredimo. Pripravili smo načrt da vzamemo točke, bili smo ambiciozni in na koncu koncev se nam je plan izšel, Mura je imela terensko premoč, a mi smo imeli več resnejši priložnost.


Krkaši so še vedno v igri tudi za uvrstitev v polfinale pokala, že v sredo jih čaka na Portovalu povratni obračun z prvoligaškim Aluminijem, prvo srečanje se je končalo brez zadetkov. 0:0 je varljiv izid, vse je še odprto. Res je, da je rezultat ugoden za nas, aktiven, a vseeno bomo morali premagati Aluminij, če želimo napredovati v polfinale. Nasprotnik je renomiran, zagotovo nam ne bo lahko, nenazadnje igrajo v višjem kakovostnem razredu. Enostavno bomo morali dati svoj maksimum in zabiti gol več.

A tudi po pokalnem obračunu za novomeščane ne bo premora, naporen ritem srečanji si kar sledi, tako jih v nedeljo v 13.krogu čaka še ligaški obračun z Zarico, proti kateri bodo nekdanji prvoligaši lovili še peto zmago v zadnjih šestih prvenstvenih srečanjih. V zadnjem času igramo iskreno zares dobro, močno smo se dvignili in ta moment moramo izkoristiti. Slej ko prej bo seveda prišel tudi padec, toda trenutno smo na visokem nivoju in tudi proti Zarici na domačem terenu pričakujemo zmago.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marinšek ponovno mož odločitve

Nogometaši Aluminija in Fužinarja so odigrali zaostalo tekmo 8. kroga druge slovenske lige…