Športni park Aluminij v Kidričevem bo jutri prizorišče osrednje tekme enaindvajsetega kola druge slovenske lige. Med seboj se bosta pomerila domači Aluminij, ki zaseda tretje mesto, ter gostje iz Ankarana, ki so po dobrih spomladanskih rezultatih že na četrtem.  Moštvo starega lisjaka Vlada Badžima je spomladi štirikrat zapored zmagalo in je še edino neporaženo, pa čeprav ima za sabo tudi obračuna z Dobom in Radomljami. Primorci so pretekli vikend gladko ugnali še Šmartno, medtem ko je Aluminij izgubil v Krškem, vse to pa nakazuje, da rdeče-beli tokrat kljub nekaj točkam prednosti in domačemu igrišču nikakor niso v vlogi favorita. Možno je torej vse, domači potrebujejo zmago za priključitev k drugouvrščenim Radomljam, »galebi« iz obale pa bi lahko s tremi točkami zmanjšali zaostanek za tokratnim tekmecem in se vključili v boj za tretje mesto. Manjša ovira pri tem bo odsotnost pordečelega Ousmana Kolija, zaradi poškodbe glave pa bo manjkal tudi Simon Klun, medtem ko bo Tadej Mihalič stisnil zobe in soigralcem pomagal kljub poškodbi pokostnice, domači strateg Robert Pevnik računa na vse igralce.


Vodilni Dob bo pred domačo publiko mirno pričakal goste iz Šenčurja, od katerih je v dosedanjem delu sezone zbral kar dvakrat več točk in je tudi tokrat izraziti favorit za zmago. Gre sicer za obračun starih znancev, ki je nekajkrat že znal presenetiti, med drugim je jeseni v Šenčurju slavilo domače moštvo, toda tokrat možnosti varovancev Branka Pavlina niso ravno največje. Godlarje je spomladi dvakrat nadigral Kalcer, gladko pa so padli še v Kidričevem in Veržeju, zato je težko pričakovati preobrat forme ravno na gostovanju pri vodilnemu. Toda pustimo se presenetiti, konec koncev imajo tudi Dobljani določene težave v napadu in še zdaleč niso tako prepričljivi kot jeseni. Gre pa zato še naprej zelo dobro sosednjemu Kalcerju, od katerega so mnogi pričakovali padec v boju za drugo mesto, a se je razlika pred zasledovalci nasprotno še povečala. Radomljane zdaj čaka navidezno lahek nasprotnik, moštvo sedmega Krškega, toda pozor, pred enim mesecem so Krčani na domačem igrišču rumene porazili kar s 5:1. Za povrh je pri gostih v odlični formi tudi zimzeleni golgeter Dvorančič in moštvo Tomaža Petroviča povsem realno tudi tokrat računa na kakšno točko.

V Šmartnem ob Paki bodo domači pričakali Veržej, morebitni zmagovalec pa se bo utrdil v zgornji polovici. Obe moštvi spomladi še naprej igrata v dobri formi, v minimalni prednosti pa bi tokrat morda lahko bilo Šmartno, ki igra doma, poleg tega pa bodo gostje nastopili nekoliko oslabljeni. Za konec je ostala še tekma na stadionu športnorekreacijskega centra Loka, kjer domuje Bela Krajina, ki je z zadnjo tekmo tudi matematično dokončno izpadla iz lige. Za eno zadnjih (vsaj) drugoligaških tekem v trinajstih letih bo na nasprotni strani stal drugi utopljenec celjski Šampion. Pred dvema tednoma je bil na »generalki« Šampion boljši z 1:2, zdaj pa bi Belokranjci lahko izvedli revanš in dosegli vsaj eno zmago v letošnjo sezoni. Bolj verjetno je sicer, da bodo zmagali Celjani, a zdi se, da tudi njim tri točke ne morejo več pomagati do obstanka.

Pari 21. kroga:
ROLTEK DOB – ŠENČUR
KALCER RADOMLJE – KRŠKO
ALUMINIJ – ANKARAN HRVATINI
ŠMARTNO 1928 – FARMTECH VERŽEJ
BELA KRAJINA – ŠAMPION (vse v sredo ob 
16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nezadovoljstvo v taboru Triglava: “Teren ni spominjal na nogometno igrišče”

Nogometaši Triglava so s sobotnim porazom v Rogaški Slatini zaključili jesenski del sezone…