Osrednja tekma tega kroga bo tokrat odigrana v Radomljah, kjer gostuje Aluminij, ki trenutno na petem mestu zaostaja že šest točk za tokratnim nasprotnikom in še tri več za vodilnim Dobom. Če bi Radomljam po nizu letošnjih odličnih rezultatov uspelo na kolena spraviti še favorizirane Kidričane, bi se razlika že toliko povečala, da bi jo rdeče-beli le še stežka nadoknadili. Tekma je zato ključnega pomena za četo novega stratega Roberta Pevnika, ki si poraza na težkem gostovanju nikakor ne more privoščiti. Bo pa ta naloga zelo težka, Kalcer pod Dejanom Djuranovičem namreč igra praktično najlepši nogomet v ligi, za povrh bodo gostje natopili tudi brez kaznovanega Sandra Bloudka. Moštvo iz Radomelj ima tako prvič v zgodovini res lepo priložnost, da povem resno vloži kandidaturo za naslov v drugi ligi, česar pred sezono večina vendarle ni pričakovala.


Za zdaj na vrhu ostaja Dob, ki bo po minimalni zmagi nad Veržejem niz skušal nadaljevati še v Črnomlju. Na papirju moštvo Bele krajine, ki je v dosedanjem delu zbralo zgolj dve točki, večjih možnosti za presenečenje nima, toda v zadnjem času je bilo na igrišču vseeno opaziti manjši premik v formi. Belokranjci so med tednom v pokalnem tekmovanju s kar 0:6 ugnali sicer kvalitetno ekipo Zagorja in bodo ne glede na nasprotnika tudi tokrat skušali osvojiti kakšno prepotrebno točko. Teh si zagotovo želijo tudi pri Šampionu, ki se bo v lokalnem obračunu tokrat pomeril s Krškim. Toda tudi njim bo izredno težko, saj je na stadionu Matije Gubca moštvo Nebiha Zenelija navkljub letošnjim slabšim rezultatom praktično vselej favorit.

Prva tekma pa bo na sporedu že danes zvečer, ko bodo zopet zasvetile luči v športnem parku v Šenčurju. V dvoboj moštev, ki sta na uvodu malce razočarali, rumeni vstopajo ohrabreni z dvema zaporednima domačima zmagama in opaznim dvigom forme, kar je rešilo tudi stolček Branetu Pavlinu. Ta bo s svojimi varovanci zdaj poskušal slaviti še tretjič in tako ujeti stik z moštvi pred njimi. Tretjeuvrščeni Veržej in četrtouvrščeno Šmartno namreč igrata med seboj, tako da bo vsaj eden zagotovo izgubil kakšno točko. Pomurci računajo na prednost domačega terena, goste pa hrabri predvsem odlično strelska forma mladega Bizjaka.

Tekme 11. kroga:
Šenčur : AH Mas Tech (19.10. ob 19:00)
Farmtech Veržej : Šmartno 1928 (20.10. ob 15:00)
Krško : Šampion Celje
Kalcer Radomlje : Aluminij
Bela krajina : Roltek Dob (vse tri 20.10. 0b 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…