S šestim krogom se nadaljuje prvenstvo tudi  v 2.SNL. Kakšnega izrazitega derbija tudi tokrat ne bomo videli, zelo zanimivo pa zna biti vsaj v Šmartnem in Ankaranu, kjer se bodo pomerili razpoloženi nasprotniki. AH Mas Tech od vrnitve na domače igrišče v sv. Katerini igra odlično in je z dvema zaporednima zmagama že ujel ostale ekipe. Če želi osvojiti še tretjo pa se bo moral izredno potruditi, saj mu tokrat v goste prihaja še vedno prvi favorit, Aluminij iz Kidričevega. Ta rezultatsko na uvodu ne blesti, a vendarle igra razmeroma dobro in prej ali slej se mu bo verjetno odprlo tudi v napadu. Če bodo Kidričani na obali spet tisti pravi, potem bodo morali domači prikazati najboljšo letošnjo predstavo, če želijo osvojiti kakšno točko.


Napeto srečanje se obeta tudi v Šmartnem ob Paki, kjer so bodo domači pomerili s Šenčurjem. Obe moštvi sta letos že poskrbeli za nekaj visokih rezultatov, tokrat pa se bosta v medsebojnem dvoboju pomerili za tretje mesto. Domači, ki so na lestvici nekoliko višje, imajo v svojih vrstah trenutno najboljšega strelca lige Bizjaka, gostje pa svoje adute iščejo predvsem v trenutni formi, saj so prejšnji vikend pred domačimi gledalci ponižali dotlej vodilni Dob. Vodilni dvojec naj bi imel tokrat vsaj na papirju nekoliko lažjo nalogo. Roltek Dob igra doma proti celjskemu Šampionu, ki je v dosedanjih tekmah prejel največ zadetkov v ligi in bo zelo težko vzdržal napade domačinov. Kalcer iz Radomelj pa gostuje pri Beli krajini, ki pod vodstvom Safeta Hadžića v letošnji sezoni sploh še ni osvojila točke in težko je verjeti, da bi ji to uspelo ravno danes.

Na Čistini se bosta pomerila Veržej in Krško, v minimalni prednosti pa so morda gostje, ki so po slabših rezultatih v prejšnjem krogu naposled prišli do nove zmage in bodo verjetno lahko odigrali nekoliko bolj sproščeno. Veržejci pa se bodo skušali odkupiti domačim gledalcem, potem ko so prejšnji teden doživeli pravi debakel v Radomljah.

Pari 6. kroga:
AH Mas Tech : Aluminij
Roltek Dob : Šampion
Farmtech Veržej : Krško (vse 14.9.2013 ob 16:00)
Šmartno 1928 : Šenčur
Bela krajina : Kalcer Radomlje (obe 15.9.2013 ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prva liga Telemach se po 14 letihi vrača v Ajdovščino

V 2. SNL je ekipa Ajdovskega Primorja postala prvak in se tako po sezoni 2010/11 vrača naz…