Vodilni drugoligaš Zavrč, ki si je v petek že zagotovil prvo mesto, danes gostuje v Dobu, ki še vedno drži drugega. Domačini potihem upajo, da bi po veliki proslavi naslova gostje tokrat nastopili nekoliko utrujeni in manj motivirani, a v taboru Zavrča zagotavljajo, da bodo sezono s ciljem še dveh zmag športno odigrali do konca. Strateg Viktor Trenevski v Dobu ne bo mogel računati na S. Čeha in Kuserbanja, medtem ko bodo domači nastopili v bolj ali manj popolni postavi. V boju za dodatne kvalifikacije ima Roltek Dob pred današnjimi tekmami le točko prednosti pred novomeško Krko in bi za mirnejše zadnje kolo danes potreboval skalp prvaka. Do sedaj mu to še ni uspelo, v Dobu sta na prvi tekmi moštvi remizirali, na drugi pa je bil Zavrč boljši na svojem terenu.


Na ponovitev podobnega scenarij upajo pri Krki, ki je v dosedanjem delu sezone zapravila toliko priložnosti, da jo zdaj lahko rešijo le še spodrsljaji Doba. Glede na razpored zadnjega kola je to nekoliko težje pričakovati, zato bo tekma v Dobu danes ključnega pomena tudi za Novomeščane. Ti sicer na svoji tekmi gostijo že odpisano zadnjeuvrščeno Dravinjo in vse razen zmage bi bilo ogromno presenečenje. Težje bo v zadnjem kolu, ko Dolenjci odhajajo v Zavrč, a do takrat je še dovolj časa in z mislimi bo potrebno biti pri tokratnem nasprotniku. Ta na drugi strani odhaja na, vsaj za nekaj časa, zadnje drugoligaško gostovanje in lahko počasi že začne s formiranjem ekipe za nižji rang.

Nekaj malega teoretičnih možnosti pa še ima Bela krajina, ki bi za morebitno podaljšanje upov danes morala slaviti v Šenčurju. To bo izredno težka naloga, saj domači kljub temu, da nimajo več rezultatskega imperativa, igrajo v zadnjih kolih razmeroma dobro. Potem, ko so porazili Krko, so v petek povzročili kar precej težav tudi Zavrču in težko je verjeti, da bi močna ekipa z nekaj prvoligaškimi igralci doma kar tako prepustila zmago utopljencu. Toda pustimo se presenetiti, Safet Hadžić ima s svojimi varovanci prav gotovo drugačno računico. Jo pa lahko z zmago v Šmartnem pokvari istoimenski domačin. Vijolični gostijo Kalcer, ki je mesto pred njimi že na varnem, zato se situacija, ki bi se razpletla v prid domačim, ponuja kar sama od sebe.

Edina tekma, ki ne odloča o napredovanju ali obstanku, bo tista v Krškem, kjer bodo domačini skušali ugnati celjski Šampion in ga tako prehiteti na četrtem mestu.

 

Tekme 26. kroga 2. SNL:
KRKA – DRAVINJA KOSTROJ (sreda ob 17:30)
ROLTEK DOB – ZAVRČ (sreda ob 17:30)
GARMIN ŠENČUR – BELA KRAJINA (sreda ob 17:30)
ŠMARTNO 1928 – KALCER RADOMLJE (sreda ob 17:30)
KRŠKO – ŠAMPION (sreda ob 17:30)

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…