Slovenska nogometna reprezentanca je odlično začela kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Nemčija. Varovanci Matjaža Keka po uvodnih dveh krogih s stoodstotnim izkupičkom zasedajo vrh skupine H.


Slovenija je med vikendom, ob sicer precej turobnem vzdušju v Stožicah, vendarle pričakovano vknjižila vse tri točke proti San Marinu in tako nadgradila izjemno pomembno zmago iz Astane. Danci so prvi na svoji koži občutili, da gostovanja v Kazahstanu za nobeno od reprezentanc v skupini ne bodo lahka. Prav zato je še toliko bolj hvalevredno, da so Slovenci s svojo nepopustljivostjo na kazahstanski umetni travi uprizorili preobrat.

Najbolj zaslužna za zmago sta postala rezervista David Brekalo in Žan Vipotnik, ki sta oba zabila svoj prvenec za izbrano vrsto. Posebej impresiven je bil zadetek 21-letnega napadalca Maribora, ki je v 78. minuti po odlični podaji Petra Stojanovića z izjemnim zaključkom iz prve zabil za končnih 1:2. Nobeno presenečenje ni, da je prvenec Konjičana bil s strani UEFA-e izbran za najlepši zadetek prvega kroga:

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Še en nesrečni zgodnji rdeči karton Slovencem preprečil pot v četrtfinale

Slovenska reprezentanca se je v sklepnem krogu skupinskega dela na evropskem prvenstvu do …