Slovenija je danes na gostovanju v Kazahstanu pričela misijo uvrstitve na Euro, ki ga bo leta 2024 gostila Nemčija. To so storili na najboljši način, saj so na stičišču Evrope in Azije vknjižili težko prigarano, a zasluženo zmago. Junaka pa dva rezervista.


Tekma se za Slovenijo ni začela prav nič spodbudno saj se je že v drugi minuti poškodoval Miha Blažič, ki ga je nato menjal David Brekalo. Spremljali smo obdobje, ko je Slovenija napadala, nogometaši Kazahstana pa so prežali na napake in protinapade. Enega izmed teh so uprizorili v 23. minuti, ko je nezbranost v slovenski obrambi kaznoval Maksim Samorodov, ki je neoviran sprožil z glavo in matiral Jana Oblaka, ki ni bil najbolje postavljen. Slovenci si v prvem polčasu niso priigrali omembe vrednejše priložnosti.

Nato je sledila streznitev v slačilnici in pa sanjska otvoritev drugega polčasa. Slovenija si je hitro priigrala udarec iz kota. Slednjega je izvedel Adam Gnezda Čerin, v zadetek pa ga je pretvoril David Brekalo. Za Brekala je bil to prvi zadetek v reprezentančnem dresu. Sledilo je obdobje, ko je večino igre potekalo med obema kazenskima prostoroma, za odtenek nevarnejši pa so bili naši fantje. V 78. minuti je sledil prodor Petra Stojanovića, ki je podal pred vrata, iz prve je nato sprožil Žan Vipotnik in matiral domačega vratarja. Tudi zanj je bil to prvenec v dresu z državnim grbom. Slovenija je do konca tekme nadzirala potek srečanja in niti v enem trenutku ni pomislila, da bi se domov vračala s čem manjšim od kompleta treh točk.

Kazahstan – Slovenija 1:2 (1:0)
Strelci: Samorodov (23′); Brekalo (47′), Vipotnik (78′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

FIFA ugodila zahtevkoma nekdanjih napadalcev Olimpije

Ante Vukušić in Haris Kadrić, ki sta svoj čas branila barve ljubljanske Olimpije, sta bila…