Na preostalih obračunih slovenske skupine H kvalifikacij za evropsko prvenstvo so se rezultati poklopili na način, da bodo varovanci Matjaža Keka junijski reprezentančni ciklus pričakali na vrhu.


Slovenska izbrana vrsta je po dveh krogih edina s stoodstotnim izkupičkom. Blizu tega je bila tudi Danska, ki je v Kazahstanu iskala potrditev domače zmage proti Fincem (3:1), toda namesto tega doživela bridek poraz. Dolgo časa je sicer kazalo na zmago, posebej po dveh zadetkih v prvem polčasu odličnega Rasmusa Højlunda. Kar do 73. minute so Danci sredi Astane držali dvojno vodstvo, nato pa nadaljevanju doživeli pravcati šok. Veliki preobrat je z uspešno izvedeno najstrožjo kaznijo začel Bahtijar Zajnutdinov, za senzacionalno zmago pa sta šele v 86. oziroma 89. minuti poskrbela Ashat Tagibergen in Abat Ajmbetov.

Priložnost za drugo zmago je na domačem terenu imela tudi Severna Irska, ki pa je v Belfastu doživela minimalen poraz proti Finski. Dvoboj izenačenih moštev je sredi prvega polčasa odločil Benjamin Kallman. V drugem so domačini lovili izenačenje in ga za nekaj trenutkov tudi dobili, toda zadetek Diona Charlesa je bil razveljavljen. Junak severnoirske zmage proti San Marinu je igral z roko.

Kazahstan – Danska 3:2 (0:2)
Zajnutdinov (73′ 11m), Tagibergen (83′), Ajmbetov (89′); Højlund (21′, 35′)

Severna Irska – Finska 0:1 (0:1)
Kallman (28′)

SLOVENIJA 6
Danska 3
Kazahstan 3
Finska 3
Severna Irska 3
San Marino 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od D.Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Še en nesrečni zgodnji rdeči karton Slovencem preprečil pot v četrtfinale

Slovenska reprezentanca se je v sklepnem krogu skupinskega dela na evropskem prvenstvu do …