Priprave slovenske izbrane vrste na gostovanje v Londonu so že v polnem teku. Selektor Srečko Katanec je večino svojih izbrancev pozdravil že v ponedeljek, danes je reprezentanca vadila v Stožicah, kjer so jo pobližje spremljali tudi najmlajši. Slovenijo čaka težko gostovanje, a so v našem taboru dobro razpoloženi.


“Ne smemo se ozirati na nasprotnika in veličino štadiona. Osredotočeni moramo biti zgolj nase in na samo tekmo. Šli bomo na igrišče, da se izkažemo v najboljši možni luči,” je za spletno stran NZS izjavil Jasmin Kurtić, ki bo tudi v Londonu verjetno eden tistih, ki bodo srečanje začeli od prve minute. Vezist Fiorentine se v italijanski Serie A pogosto meri z znanimi nogometnimi imeni, kljub temu pa so angleški reprezentantje zvezdniki v največji meri te besede. 25-letni Belokranjec pravi, da bo to le še dodatna motivacija pred sobotnim obračunom: “Večino zvezdnikov sem spremljal po televizijskih zaslonih. To so bili moji idoli, med katere nedvomno sodi tudi Wayne Rooney. To je le še dodatna motivacije, komaj čakam na to tekmo in da vsi skupaj pokažemo, kar znamo.”

Kurtić: "Zvezdniki predstavljajo le še dodatno motivacijo." (Foto: Jure Banfi)
Jasmin Kurtić: “Zvezdniki predstavljajo le še dodatno motivacijo.” (Foto: Jure Banfi)

“Wembley bo zagotovo predstavljal pravo doživetje, sploh za igralce, ki so nekoliko manj izkušeni. O takšnih tekmah sanjajo vsi nogometaši. Pričakujem zanimivo tekmo in menim, da imamo realne možnosti za točke.Bo pa za to potrebno storiti vse na igrišču,” je o gostovanju na kultnem Wembleyju, ki so ga pred leti sicer porušili in na novo zgradili, dejal Valter Birsa, ki je po številu nastopov eden najizkušenejših v izbrani vrsti Srečka Katanca. Čeprav Slovenijo čaka gostovanje pri najtežjem tekmecu v skupini, nogometaš veronskega Chieva upa, da bi se lahko tudi v Angliji razpletlo po željah Slovencev: “Imamo šest točk, moramo biti optimistični. Prejšnja reprezentančna akcija se nam je zelo lepo razpletla, sedaj pa nas čaka obračun s favoritom skupine. Angleži so prenovili reprezentanco in zaenkrat jim gre vse po načrtih. Upam seveda, da bo tokrat drugače in da bomo tudi mi prišli do svojih priložnosti. Angleži pričakujejo zmago, kar pa še ne pomeni, da jim bo na koncu tudi uspelo.”

Na današnjem popoldanskem treningu sicer nista vadila Kevin Kampl, ki je v hotelu opravljal terapije po poškodbi mišice, in Andraž Kirm, ki je imel še včeraj zvečer ligaške obveznosti v dresu Omonie.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenija dobila nasprotnike v ligi narodov

Znani so nasprotniki slovenske nogometne reprezentance, ki bodo z našimi reprezentanti moč…