Slovenska mladinska reprezentanca je sklop treh prijateljskih srečanj zaključila danes, in sicer je po epskem preobratu s 4:3 premagala reprezentanco sosednje Hrvaške. Po tem ko so naši igralci ob polčasu zaostajali že s 3:0, so v drugem nadoknadili veliki zaostanek in s štirimi zadetki, dva od teh so zadeli čisto ob koncu srečanja, zmagali.


Preobrat se je začel šele v 73. minuti, ko je v polno meril Prekmurec Kai Cipot. Le pet minut kasneje je naše na gol zaostanka popeljal kapetan Jošt Urbančič. Pod končni preobrat pa se je v samem zaključku srečanja pod 2 gola podpisal še obetavni igralec Domžal, Žiga Repas.

»Odločil sem se, da priložnost ponudim vsem igralcem. Želel sem videti, kako lahko na njih računam v bodoče, obenem pa sem želel odpočiti igralce, ki so več igrali na prvih dveh tekmah. Prvi polčas je pokazal, da se določeni igralci niso uspeli zoperstaviti kakovostni ekipi Hrvaške. Tako smo trpeli in namesto, da bi povedli, smo trpeli po vsaki dolgi žogi in protinapadih nasprotnika. Hrvati so zabili tri zadetke, z menjavami smo stabilizirali ekipo in bili v nadaljevanju tekme veliko boljši nasprotnik. Fantje so pokazali veliko želje in skupne kakovosti. Z organizirano igro in idejo v fazi napada smo si ustvarili veliko priložnosti. Na koncu smo bili boljši nasprotnik, kar so nam priznali tudi domačini. Premagali smo dobro Hrvaško. Zmaga po takšnem preobratu je sladka, vendar nam to mora biti šola za naprej, saj si takšnega začetka tekme ne smemo dovoliti, meni pa takšna tekma da veliko odgovorov za prihodnost,« je po srečanju povedal selektor Agron Šalja.

 

Hrvaška U19 – Slovenija U19  3:4 (3:0)

Strelci: Bročić (5′), Janković (14′, 20′); Cipot (73′), Urbančič (78′), Repas (89′, 90′)

Hrvaška U19: Sentić, Liber, Gvardiol, Janković, Bročić, Bekavac, Braut, Luburić, Kuzminski, Zdunić, Liklin. Igrali so še: Kuprešak, Hartamnn, Čuić, Krizmanić, Vasilj, Mionić. Selektor: Josip Šimunić.

Slovenija U19: Stopajnik (46′ Gril), Kočar (46′ Repas), Pečar (58′ Prelec), Urbančič, Španring (46′ Laci), Frešer (23′ Kancilija (58′ Simić)), Feratović (46′ Svetlin), Markuš, Mutavčić (68′ Maher), Cipot, Kukovec (23′ Matevež). Selektor: Agron Šalja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…