Slovenska mladinska reprezentanca je danes odigrala prvo v sklopu treh pripravljalnih srečanj pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, ki bo drugo leto v Armeniji. Na Stadionu Matije Gubca v Krškem so se pomerili z vrstniki iz Francije in se razšli s prijateljskih 3:3.


V prvem polčasu je boljše kazalo galskim petelinom, ki so vodili že z 2:0, a so se v nadaljevanju srečanja domači igralci prebudili in z zadetkoma Stojinovića in Kolobarića francosko prednost izničili. V zadnjih desetih minutah srečanja smo videli še dva zadetka. Najprej so še enkrat več povedli Francozi, a jim Slovenci tudi tokrat niso ostali dolžni, saj so le minuto po tretjem francoskem zadetku ponovno zadeli in s tem postavili končni izid srečanja 3:3.

Slovenski strateg Agron Šalja je takol ocenil srečanje: »Tekmo smo v fazi obrambo odprli neodločno, Francozom smo dovolili dva zadetka. Videlo se je, da nekaj fantov še ni v pravi tekmovalni formi. Nato smo vzpostavili ravnotežje, a je bilo težko igrati na zahtevnem igrišču. V drugem polčasu smo z nekaj menjavami preobrnili potek tekme. Drugi polčas je bil zelo dober, fantje so pokazali močan karakter in veliko željo. Dvakrat smo se vrnili v igro ter na koncu zasluženo izenačili. Francija je odlična ekipa, nekateri posamezniki že igrajo v prvi francoski ligi. Dokazali smo, da se lahko s pravilnim pristopom in jasno organizacijo igre kosamo tudi z najmočnejšimi nasprotniki.«

V naslednjih dneh turnirja naše igralce čakata še dve srečanji, in sicer se bodo v četrtek pomerili z Indijo, v soboto pa še s Hrvaško. Obe srečanji se bosta odigrali na hrvaških tleh, prva v Veliki Gorica, druga pa v Samoboru.

 

 

SLOVENIJA U19 – FRANCIJA U19  3:3 (0:2)

Strelci: Stojinović (56′), Kolobarić (66′), Maher (83′); Mendy (4′), Diop (15′), Adli (82′)

Slovenija: Mrežar, Trontelj (84′ Grajfoner), Kolmanič (46′ Kurtović), Zec (84′ Zakrajšek), Stojinović, Kadrić (46′ Kolobarić), Kryeziu (52′ Maher), Matko (60′ Simić), Svetlin (46′ Štusej), Štravs (60′ Demirović), Kregar (46′ Prelec). Selektor: Agron Šalja.

Francija: Laiton, Mendy, Bianda (83′ Gomes), Diop (75′ Abi), Tchouameni, Flips (83′ Ndilu), Soumare (65′ Adli), Picouleau (65′ Caqueret), Loiodice, Nounkou, Nsakala. Selektor: Lionel Rouxel.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec Olimpije na pragu reprezentance?

Ta teden je pričela s treningi tudi mladinska ekipa Olimpije, ki ji od minulega poletja s …