Slovenska mladinska reprezentanca se je včeraj z zmago s 4:1 proti Kosovemu uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo.


Slovenci so že v prvem polčasu vodili z 2:0, za vodstvo sta pred koncem polčasa poskrbela Nik Prelec in Aljoša Matko. Slednji se je v drugem polčasu podpisal še pod dva zadetka, kar je na koncu zadostovalo za izdatno zmago 4:1.  Po začetnem porazu proti Madžarski, remiju proti Avstriji, so včerajšnja zmaga in štiri osvojene točke bile dovolj za drugo mesto, ki še vodi v nadaljnji krog.

S končnim razpletom je bil po koncu srečanja selektor Agron Šalja zelo zadovoljen: »Na koncu smo bili nagrajeni za prikazano na celotnem turnirju. Proti Madžarski in Avstriji smo odigrali zelo dobri tekmi, vendar je zmanjkal kanček sreče. Točkovno nismo bili nagrajeni za prikazano, danes pa smo več kot zasluženo premagali Kosovo. Če gledam celoten turnir, smo prikazali dobro igro, dosegli največ zadetkov in se zasluženo prebili v elitni krog kvalifikacij. Res je, da smo danes potrebovali tudi ugoden rezultat na tekmi Madžarske in Avstriji, mislim pa, da se je sreča po smoli na prvih dveh tekmah obrnila v našo korist, kar smo si zaslužili z igro na vseh treh tekmah.«

KOSOVO U19 : SLOVENIJA U19  1:4 (0:2)

Strelci: Limani (54′); Matko (40’/11m, 56′, 88′), Prelec (42′)

Kosovo: Gashi, Pllana, Sadriu (70′ Celina), Maloku, Pajaziti, Krasniqi (60′ Shehu), Tolaj (44′ Hyseni), Limani, Krasniqi (74′ Marleku), Rugova (45′ Rugova), Vitija. Selektor: Razim Krasniqi.

Slovenija: Gril, Zec, Stojinović, Maher, Kregar (61′ Kurtović), Prelec, Svetlin, Matko (89′ Urbančič), Kolmanič, Mutavčić, Štravs. Selektor: Agron Šalja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vanja Drkušić že tretjič to pomlad izbran v enajsterico kroga

Konec januarja je kapetan Brava odšel iz kluba. Že domala vso jesen se je šušljalo, kam ga…