V uvodno srečanje novoustanovljenega tekmovanja, je domača izbrana vrsta krenila slabo. Kljub rahli premoči skozi celotno srečanje so bili gostje iz Bolgarije na koncu uspešnejši in so slavili z 2:1. Bolgari so povedli že takoj na začetku srečanja, ko je nepazljivost domače obrambe izkoristil dvakratni strelec Kraev. Do konca polčasa so Slovenci uspeli rezultat izenačiti, s strelom z glavo je bil uspešen Zajc. V drugem polčasu so nato gostje po hitrem protinapadu ponovno zadeli, in naši so ostali praznih rok.


 

Tekma komaj da se je začela, že je sledil hladen tuš za domačo izbrano vrsto. Tekla je tretja minuta srečanja, ko je bolgarski igralec vezne vrste Kraev s strelom iz roba kazenskega prostora presenetil domačo obrambo z vratarjem Belcem na čelu.

Hitro vodstvo Bolgarov, kot da je spodsekalo krila našim igralcem, ki v nadaljevanju, razen jalove posesti, niso prikazali praktično ničesar. Do kazenskega prostora je še šlo, tam pa se je tudi končalo. Še najnevarnejši je bil poizkus Zajca, potem ko je v 28. minuti iz dvajsetih metrov udaril preko gostujočih vrat. V 37. minuti je Verbič z domiselno podajo zapretil v kazenskem prostoru, kjer pa ni bilo nobenega od njegovih soigralcev, da bi akcijo zaključil.

V 40. minuti pa veselje maloštevilne domače publike. Z desne strani je predložek v kazenski prostor poslal Skubic, najvišji z glavo pa je bil Zajc, ki je gostujočega vratarja matiral s strelom v daljši kot. Gol je prebudil slovenske igralce, ki so do konca prvega polčasa prevzeli pobudo, a vseeno brez resnejše nevarnosti.

Drugi polčas so naši nadaljevali, kjer so v prvem končali. Začelo se je že v 48. minuti, ko je po prekršku nad Šporarjem, sodnik Massa iz Italije, dosodil prosti strel prav na robu kazenskega prostora. Vnovič je v glavni vlogi bil Zajc, ki pa je tokrat udaril preko gostujočih vrat. Pet minut kasneje je Kurtič prišel do strela v gostujoči šestnajstki a je vratat Iliev z izvrstno obrambo strel odbil v kot.

Ko je kazalo, da imajo naši kontrolo nad igro, pa šok na stadionu v Stožicah. Po hitrem protinapadu, ki je bil v tem delu igre glavno orožje bolgarske reprezentance, pa je znova stopil na sceno Kraev, ki je potem, ko je žoga ušla Belcu iz rok, izkoristil ponujeno in zadel v nebranjeno domačo mrežo. Štiri minute kasneje nova nevarna situacija Bolgarov, a je prosti strel iz bližine, Popov poslal preko domačega gola.

V 65. minuti sta v slovenskem napadu kombinirala Kampl in Šporar, a je bil slednji za las prekratek, da bi žogo iz bližini bolje zadel in le-ta je končala v rokah gostujočega vratarja Ilieva. Bolgari so še naprej pretili iz protinapadov, Nedelev je hitro potegnil v enega od teh v 68. minuti, podal do Slavcheva v nadaljevanju akcije, slednji pa je slabo meril in ustrelil preko vrat.

Po zaostanku so Slovenci znova pritisnili na gostujoča vrata. V 75. Minuti je Kurtič streljal z leve strani a se Iliev ni dal presenetiti in je neugoden strel poslal v kot. Le minuto zatem sta hiter protinapad izpeljala Zajc in Matavž, a je znova bil na mestu gostujoči vratar Iliev, ki je s pravočasnim iztekanjem preprečil strel igralca Vitesseja. Tudi Bezjakov strel, Korošec je v 66. minuti zamenjal Krhina, je v 84. minuti zletel točno v roke Ilievu. Minuto pred tem je Kavčič v igro poslal še zadnjega domačega upa, Dervišević je vstopil namesto Kampla.

Slovenci so do konca srečanja še poizkušali z napadi, a bili premalo uspešni za preobrat. Še najbližje slednjemu je bil Verbič v četrti minuti sodnikovega dodatka, a je po podaji iz kota bil premalo natančen in ostalo je pri 1:2.

 

SLOVENIJA –BOLGARIJA  1:2 (1:1)

 

Strelci: Zajc (’40); Kraev (‘3,’59)

Slovenija: Belec, Skubic, Struna, Krhin (66′ Bezjak), Kurtič, Kampl (83′ Dervišević), Jokić, Zajc, Mevlj, Šporar (73′ Matavž), Verbič. Trener: Tomaž Kavčič

Bolgarija: Iliev, Chorbadzhiyski, Bodurov, Slavchev, Kostadinov, Nedelev (82′ Goranov), Popov, Bandalovski, Kraev (72’ Rainov), Bozhikov (’46 Lyaskov), Despodov. Trener: Petar Houbchev

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec Olimpije na pragu reprezentance?

Ta teden je pričela s treningi tudi mladinska ekipa Olimpije, ki ji od minulega poletja s …