Smo v času dopustov in pričetka lig po svetu. Ob koncu leta nas čaka poslastica, ko bomo premierno gledali najboljše žogobrcarje sveta “pozimi”. Topel arabski Katar je za mnoge poznavalce okroglega usnja “egzotična dežela” za ta šport. Tako je denimo tudi z otoškimi deželami med severno in južno Ameriko.


Naš in vaš medij “SNP” je dobil ekskluzivno novico, da se slovenski nogometni strokovnjak te dni mudi v deželi z imenom Barbados. Gre za otoško državico z okoli 290.000 prebivalci. Povečini so športno znani po atletiki, predvsem tekačih in tekačicah.

Njihova reprezentanca je trenutno na 166. mestu svetovne lestvice. Tamkajšnji predsednik Randy Harris je sedaj prevzel tretji mandat na tamkajšnji nogometni zvezi. Ob tem je predsednik Karibske nogometne zveze (CFU) in pa tudi podpredsednik zveze CONCAF. Gre za zvezo Karibov ter severne in srednje Amerike. Kar nekaj otočanov, ali njihovih potomcev igra v uglednih klubih v Evropi. Denimo kapetan Newcastla Jamaal Lascelles, ki je osrednji branilec. Levi krilni napadalec Jamie BynoeGittens šteje 18 let in je član nemške Borussie Dortmund. Rhian Brewster je 22-letni napadalec kluba Sheffield United v drugi angleški ligi. Vezist Dru Yearwood igra v New Yorku pri rdečih bikih. Ter še kopica drugih, ki bi lahko v bodočnosti igrali za to deželo.

Foto: Edwyn Wood

” Prišel sem na povabilo tamkajšnje zveze (BFA). Gre za majhno deželo velikih potencialov. Ogledovali smo si trening center, ki ga gradijo. Tekli so tudi ostali pogovori in predstavitve. So zelo gostoljubni in prijazni”

Je povedal Brežičan Iztok Kapušin, ki je vodil 8 klubov v Sloveniji in na Hrvaškem. Po izobrazbi je pedagog, saj je leta 2000 diplomiral na ljubljanski fakulteti za šport. Ima tudi najvišjo trenersko licinco (UEFA PRO). Konec tega meseca bo znano, ali bo ta 48-letni slovenski strateg prevzel modro-rumene. Tako bi postal dvajseti selektor Barbadosa, ali četrti tuji strokovnjak.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Kolumna

Dodaj odgovor

Poglejte še

BigRoy nogomet zamenjal za glasbo

Vemo, da se glasba in šport vedno tako ali drugače prepletata. Tako je domala pri vseh špo…