Mlada slovenska reprezentanca bo v naslednjih dneh odigrala dve novi tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Obe tekmi bodo odigrali na Bonifiki, v petek se bodo po robu postavili vrstnikom iz Albanije, v torek pa jih čaka reprezentanca Češke. Kot pravijo je edini cilj osvojitev vseh šest točk.


Dosedanji izkupiček naše reprezentance je zmaga, remi in dva poraza. Realnost je trenutno drugačna kot so želje, a je na voljo še dovolj točk za uresničitev končnega cilja. V petek je na povratnem obračunu potrebno odpraviti Albanijo in se jim tako nekako maščevati za poraz, ter v torek ponoviti predstavo in premagati tudi Češko.

Za Ekipo pa je nekaj besed strnil tudi selektor Mile Ačimovič: “na Češkem in v Albaniji smo odigrali zelo korektno. Pokazali smo, da smo konkurenčni, ampak od umetniškega vtisa se ne da živeti. Na koncu štejejo samo točke, igra se hitro pozabi. In moramo jih začeti zbirati, v zaključku napadalnih akcij potrebujemo več konkretnosti. Zdaj sta na vrsti izjemno pomembni preizkušnji z reprezentancama, ki smo ju že spoznali. Točno vemo, s kom imamo opravka, misli so zdaj razumljivo usmerjene zgolj in samo v dvoboj z Albanijo. Igramo doma, kar bi moralo prestavljati določeno prednost. Potrebujemo točke in vem, da s tega zavedajo tudi fantje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od L. P.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…