Lahko bi rekli, da se je Andraž Šporar na Malti podpisal pod enega najlepših zadetkov v zgodovini slovenske reprezentance, pred današnjo tekmo z Rusijo pa je samozavestno poudaril. “Kar šteje, je zmaga!”


Po petkovi preizkušnji na Malti se je zadovoljstvo ob zmagi mešalo z obžalovanjem. Saj lahko rečemo, da bi ob igri, ki jo je v petek prikazala naša reprezentanca lahko tudi v preteklih tekmah iztržili kakšno točko več in bi bilo danes izhodišče pred zaključnimi boji v skupini H popolnoma drugačno. Vendar danes ne smemo gledati več nazaj, ampak samo naprej saj je še vedno vse odprto. Enakega mnenja je tudi Šporar: “po prejšnjem zboru res ni bilo najlepše, sploh po zadnjem porazu na Hrvaškem, toda zdaj pustimo to ob strani. Ko smo se tokrat zbrali, smo si zadali jasen cilj: na zadnjih štirih tekmah osvojiti 12 točk. Prva tekma v nizu je za nami, tri točke smo dodali na račun, zdaj jih želimo še devet. Tekma z Malto je bila za nas vsekakor dobra spodbuda za naprej, seveda pa ne bo pomenila nič, če je ne bomo nadgradili z zmago nad Rusijo.”

Še vedno ne moremo pozabiti akcije s katero se je Šporar podpisal pod enega najlepših golov reprezentance. Jaka Bijol je s svoje polovice podal do Sandija Lovrića, ta je žogo s peto podaljšal do Šporarja, napadalec pa si je s prsmi žogo spustil na desnico in nato silovito iz voleja sprožil v nebranjeni del mreže. Prečudovito! “Pohvale vedno godijo in bi se kar strinjal z vami: zadetek je bil res lep! Ne samo zaključek, ampak celotna akcija, v kateri se žoga sploh ni dotaknila tal. To je bil res lep gol, ampak pustimo to, kam ga uvrstiti v zgodovino slovenske reprezentance. Šteje zgolj to, da smo dobili tri točke.”

Nekdanji kapetan Olimpije danes pred tekmo z Rusijo pričakuje tudi močno podporo s tribun v Ljudskem vrtu.  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od L. P.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…