Slovenska nogometna reprezentanca bo jutri v Marbelli (ob 17. uri) odigrala prijateljsko tekmo s kitajsko reprezentanco do 25 let. Novi (stari) selektor bo v neuradnem terminu prijateljskih tekem iskal igralce za evropske kvalifikacije.


Matjaž Kek je na slovensko klop znova sedel šele po koncu lige narodov. Ker do začetka kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 ni nobenega termina prijateljskih tekem, bi bil tako že na prvi uradni tekmi proti Izraelu pod pritiskom rezultata. Zato gre pohvaliti potezo Nogometne zveze Slovenije, ki je Mariborčanu zagotovila prijateljsko tekmo, pa čeprav bo Slovenija na njej nastopila z B ekipo, tudi Kitajci pa bodo nastopili v postavi, v kateri ne bo igralcev, starejših od petindvajset let. Ker trenutno glavne evropske lige nimajo premora, bodo barve slovenske trobojnice zastopali predvsem igralci iz domače lige, zato je na tem mestu pohvalo treba nameniti tudi klubom, ki so igralce s priprav spustili na reprezentančno srečanje. To so storili tudi pri vodilnem Mariboru, za razliko od takrat, ko je Slovenijo vodil Srečko Katanec.

Prizorišče jutrišnjega dvoboja bo španska Marbella, slovenski reprezentanti pa se nanj pripravljajo v La Cali. Čeprav sta v ekipi le dva igralca, ki ne igrata v tujini, pa je nastopanje v dresu s Triglavom na prsih za vsakega velika čast. Med poklicanimi je mesto dobil tudi Dejan Lazarević, ki je za Slovenijo nastopil že pod vodstvom Stojanovića in Katanca, po poškodbi in vrnitvi v slovensko ligo (Domžale) pa se ponovno vrača tudi med reprezentante. »Tekma s Kitajsko je lepa priložnost, da se dokažemo. Nekateri smo bili že člani reprezentance v preteklosti, nekateri so prvič, a vsi imamo isti  cilj. Da se dokažemo, da premagamo Kitajsko. Zdaj je odvisno od nas igralcev, da informacije, ki jih dobimo na treningih, poskušamo prenesti tudi na igrišče,« je dejal Lazarević, ki skupaj s soigralci vse bolj razume zahteve in pričakovanja selektorja Keka. »Treningi so zelo dobri in niti niso preveč naporni. Vsi smo skoncentrirani, atmosfera je dobra. Selektor pričakuje, da smo z glavo na treningu in da iz sebe iztisnemo svoj maksimum, ter da izpolnjujemo njegove zahteve na igrišču. Mislim, da smo na dobri poti, da vedno bolj razumemo principe, ki jih želi videti v igri in verjamem, da bomo za tekmo s Kitajsko dobro pripravljeni,« je za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije še dodal Lazarević.

Čeprav je za Keka torej tekma s Kitajsko prvi test po vrnitvi na selektorski stolček, obenem pa tudi zadnji pred začetkom kvalifikacij, in čeprav gre od trenutnih izbrancev na tekmi proti Izraelu pričakovati le nekaj posameznikov, je prijateljska akcija več kot dobrodošla. Da Mariborčan po trenerskem odmoru po odhodu z Rijeke znova začuti svojo vlogo, da postavi temelje za uspešno delo tudi z drugimi reprezentanti, obenem pa na ozko bazo imen doda še kakšen priimek, na katerega bo računal v prihodnosti. Rezultat zato jutri ob 17. uri ne bo v ospredju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Rupar
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec Olimpije na pragu reprezentance?

Ta teden je pričela s treningi tudi mladinska ekipa Olimpije, ki ji od minulega poletja s …