Mladi Slovenci so v tretji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017 doživeli prvi poraz. Čeprav so bili Itailjani boljši nasprotnik, pa je obračun odločil švicarski sodnik Sandro Schärer, ki je v 51. minuti po zaigranem padcu Murruja pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je realiziral Bernardeschi, ki je v nadaljevanju zatresel tudi okvir vrat. Zmaga Italije bi lahko bila tudi višja, a je v vratih blestel debitant Sorčan, ki je paral živce italijanskim napadalcem. Naši so najlepšo priložnost, ki je bila, roko na srce, sicer ena redkih, zapravili v 67. minuti, ko je po strelu Kapuna žogo preusmeril vratar Cragno.


Kvalifikacije za EURO U21 – tretji krog. Sodnik: Sandro Schärer.
Reggio Emilia: Citta del Tricolore,  gledalcev.
ITALIJA U21 1:0 SLOVENIJA U21
Bernardeschi (51′ pen)

Rumeni kartoni
Italija U21: Rugani (72′)
Slovenija U21: Šme (37′), Ejup (42′), Bajrić (51′)

Italija U21: Cragno, Conti, Murru, Rugani, Romagnoli, Mandragora, Cataldi (63′ Verre), Benassi (87′ Barreca), Monachello, Bernardeschi (73′ Verde), Boateng. Selektor: Luigi Di Biagio.
Slovenija U21:
 Sorčan, Bajrić, Šme, Ejup, Krivičič (73′ Hotić), Kapun, Črnigoj, Pihler, Kastrevec (55′ Štulac), Zahović (62′ Bajde), Šporar. Selektor: Primož Gliha.

Obračun v Reggio Emilli so s prvim strelom odprli Italijani, vendar Boateng v deseti minuti po predložku z leve strani igrišča ni zaključil najbolj natančno. Italijani so vnovič poizkusili tudi v 18. minuti, ko pa je Rugani po novem predložku z leve strani igrišča meril visoko čez slovenski gol. Slovenci so se v uvodni polovici prvega polčasa uspešno branili in le nekajkrat krenili na polovico Italije. Domača zasedba si je najlepšo priložnost do tedaj pripravila v 26. minuti, ko je po daljšem obleganju z dobrih 20 metrov sprožil Cataldi, vendar meril za las mimo desne vratnice, Sorčan, ki je v golu zamenjal Zabreta, je ostal nepremagan. Italijani so vnovič poizkusili tudi v 18. minuti, ko pa je Rugani po novem predložku z leve strani igrišča meril visoko čez slovenski gol. Slovenci so se v uvodni polovici prvega polčasa uspešno branili in le nekajkrat krenili na polovico Italije. Domača zasedba si je najlepšo priložnost do tedaj pripravila v 26. minuti, ko je po daljšem obleganju z dobrih 20 metrov sprožil Cataldi, vendar meril za las mimo desne vratnice slovenskega gola. V 33. minuti Slovenci žoge niso uspeli izbiti izpred svojega kazenskega prostora, z dvema dobrima posredovanjima pa se je izkazal Sorčan, ki je najprej odbil strel Bernardeschija z roba kazenskega prostora, nato pa po strelu Monachella z nogama žogo izbil v kot. Po predložku iz kota so Slovenci na drugi vratnici pozabili na Romagnolija, Sorčan žoge ni najbolje odbil, a manjše napake goriškega čuvaja mreže Italijani niso uspeli kaznovati, saj je žoga po novem strelu in obrambi Sorčana končala v gol avtu.

V drugem polčasu so prvi zapretili Slovenci, a Ejup po strelu s precejšnje razdalje ni bil natančen, domači pa so bili v drugem polčasu prvič nevarni v peti minuti nadaljevanja. Boateng je sprožil z roba kazenskega prostora, a so ga kar trije Slovenci ovirali do te mere, da je meril daleč mimo vrat. Zato pa so Italijani do vodstva prišli v 51. minuti, ko je švicarski sodnik Schärer nasedel zaigranemu padcu Murruja. Švicar je pokazal na belo točko, za nameček pa je porumenel še Bajrić. Žogo si je nastavil Bernardeschi in Sorčana poslal v vratarjevo levo, žogo pa v desno stran. Italijani so imeli po uri igre novo izredno priložnost za povišanje vodstva, a je Bernardeschi po obrambi Sorčana v drugem poizkusu zatresel le okvir vrat, po tretjem poizkusu pa se je z obrambo še enkrat več izkazal Sorčan. V 67. minuti pa so odgovorili tudi Slovenci, potem ko se naši fantje pred vrati niso najbolje znašli, je iz drugega plana pritekel Kapun in z desne strani kazenskega prostora sprožil v daljši kot, a je žogo s konicami prstov v kot preusmeril vratar Cragno. V 74. minuti akcija rezervistov, Hotić je poslal predložek z desne strani igrišča, na drugi vratnici iskal Bajdeta, a je pred napadalcem Maribora žogo prestregel Cragno. Po krajšem pritisku Slovenije so se Italijani znova prebudili in v 79. minuti se je Sorčan izkazal še z dvema obrambama. Po predložku Verdeja se je pred Sorčanom sam znašel Mandragora, a je slovenski čuvaj mreže z odlično reakcijo preprečil povišanje slovenskega zaostanka, zgolj nekaj sekund zatem pa se je izkazal še po strelu Monachella. Slovenci so italijansko ofenzivo prekinili s hitrim protiudarom v 83. minuti, ko pa Šporar ni najbolje zaključil v daljši kot domačih vrat. V 89. minuti je po odvzeti žogi z razdalje sprožil še Štulac, ki pa je meril točno v domačega vratarja in ostalo je pri domačem vodstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi Slovenci tekmovanje začeli z zmago

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je 17. izvedbo Turnirja narodov (Torneo delle Nazioni) z…