Po jesenskem debiju v članski reprezentanci je Petar Stojanović nekaj priložnosti za dokazovanje dobil še na uradni preizkušnji. Selektor Katanec je mladega bočnega branilca Maribora v 76. minuti zamenjal z Mišom Brečkom, obetavni mladenič pa se je v dobre četrt ure predstavil v dobri luči in bil precej dejaven tudi v napadu.


“Vesel sem, da sem priložnost za igro dobil tudi na uradni tekmi. Veseli me tudi visoka zmaga. Dobro smo se pripravili na nasprotnika, zmaga se je od nas pričakovala in to smo tudi izpolnili. Lahko smo veseli tolikšnega števila zadetkov in treh točk. Sedaj gremo v Katar odigrati prijateljsko tekmo, za nadaljevanje pa bomo še videli,” je uvodoma dejal najmlajši debitant v dresu z državnim grbom, ki je v nadaljevanju priznal, da ob vstopu v igro ni čutil treme: “Nisem čutil treme. Takšnih tekem sem sedaj res že navajen. Vseeno pa sem vesel, to je nekaj posebnega, zato se selektorju zahvaljujem za priložnost. Upam, da bom poleg tudi ob težjih tekmah. Sam bom trdo delal za vpoklic.”

“Vemo, da se od zamenjav pričakuje, da ob vstopu na igrišče izkoristijo ponujeno in naredijo določeno razliko. Sam se potrudil in upam, da tudi zadovoljil pričakovanja,” je na ‘opazko’, da je v zaključku tekme precej poživil desno stran napada, odgovoril 19-letni nogometaš, ki se je tudi sam znašel v priložnosti za zadetek, a se je po njegovem strelu z odlično obrambo izkazal vratar Benedettini: “Res je, žogo sem že videl v golu, zato vratarju čestitam za obrambo. Ampak kaj češ, tudi to se dogaja… Najpomembnejša je zmaga, ki je dober obet za bodočnost.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…