Mladinska izbrana vrsta Slovenije je v sklopu priprav na marčevski elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem z Avstrijo. Obračun s severnimi sosedi v Ajdovščini ni ponudil zadetkov.


Benedejčič tudi zaradi dejstva, da ne gre za uradni FIFA termin, ni mogel računati na najmočnejšo zasedbo, za nameček je že po dobrih dvajsetih minutah srečanja igrišče zapustil poškodovani Šoštarič Karić. Deset minut pred koncem polčasa je bil zamenjan tudi Žužek, v drugem polčasu pa je priložnost dobila še četverica rezervistov, a tudi slednji niso uspeli priti do zmagovitega zadetka. “Igrali smo proti zelo kakovostnemu nasprotniku, tako da je ta rezultat za nas zelo pomemben. Fantom je potrebno čestitati, vendar moramo v bodoče prikazati boljše predstave. Če želimo napredovati kot ekipa, moramo stremeti k boljši igri,” je za spletno stran NZS dejal selektor Igor Benedejčič.

Slovenski in avstrijski vrstniki se bodo v Ajdovščini znova pomerili v četrtek.

SLOVENIJA U19 0:0 SLOVENIJA U17
Slovenija: Vodišek, Klemenčič, Flis, Šoštarič Karić (19′ Požrl), Ivkić, Pišek, Ogrinec (65′ Dedič), Žužek (34′ Tijanič), Repas (46′ Marinič), Novak (65′ Marcius), Šušnjara (53′ Rokavec). Selektor: Igor Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…