Danes mlado izbrano vrsto, še drugič v nekaj dneh, čaka obračun z vrstniki iz Kazahstana. V petek sta se ekipi srečali prvič v teh kvalifikacijah, in se v Astani razšli z najmanj popularnih 0:0. Ob porazu Bolgarije doma, ki se z današnjima tekmecema bori za drugo mesto v deveti skupini, tako Slovenci še naprej zasedajo že prej omenjeno mesto, a imajo pred zasledovalci le točko oziroma tri prednosti.


Potem ko je prvo mesto že izgubljeno, pa izbranci Primoža Glihe, še ostajajo v borbi za končno drugo mesto, ter tudi v borbi da pristanejo med najboljšimi štirimi drugouvrščenimi reprezentancami, ki bodo med seboj odigrale dodatne kvalifikacije za preboj na evropsko prvenstvo. A da bi jim to uspelo, potrebujejo zares odličen zaključek, kjer bi na preostalih treh tekmah, devet točk bilo že skoraj nujnih.

Selektor lahko danes računa na vse povabljene igralce, in zanimivo bo videti ali bo na povratnem srečanju, posegel po kaki spremembi napram tekmi v Astani, ali pa bo na zelenico na Ptuju stopilo istih enajst igralcev kot pred nekaj dnevi v Kazahstanu.

Tekma se danes začne ob 16.30, vstop na stadion na Ptuju pa je brezplačen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec Olimpije na pragu reprezentance?

Ta teden je pričela s treningi tudi mladinska ekipa Olimpije, ki ji od minulega poletja s …