V petek so prvi del novembrskega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo naše nogometašice odpravile z odliko. Danes pa jih v Novi Gorici ob 18. uri čaka drugi del tega cikla. Na Športnem parku se bodo pomerile z Grčijo. Na prvem srečanju so že bile uspešne.


Čeprav so v petek z rezultatom 6:0 visoko premagale Estonke, danes vsekakor pred reprezentantkami ne bo lahka naloga. Na lestvici so Grkinje tik za Slovenkami zato bodo morale naše nogometašice prikazati odlično, zbrano in borbeno igro do zadnje minute. Pred tekmo je za Ekipo nekaj besed namenila tudi kapetanka naše izbrane vrste: “hitro smo morale pozabiti petkovo srečanje in vse misli usmeriti v tekmo z Grkinjami. Tudi ta je še kako pomembna za nas. Potrebujemo točke, zato nič drugega kot zmaga sploh ne pride v poštev.”

V taboru Slovenije se še kako zavedajo pomembnost današnjega obračuna, v poštev pride samo zmaga. O tem je za Ekipo govoril tudi selektor izbrane vrste: “veseli me, da so bile veliko bolj zbrane v zaključkih, kot je bilo to v navadi malce nazaj. Upam, da bo zbranost ostala na tej ravni, saj nujno potrebujemo tri točke, da bi z dobrim temeljem mirno naskakovali tisto, kar nas čaka aprila in septembra prihodnje leto.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od L. P.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec Olimpije na pragu reprezentance?

Ta teden je pričela s treningi tudi mladinska ekipa Olimpije, ki ji od minulega poletja s …