Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je kljub dvema porazoma proti Urugvaju in Argentini zadovoljen s prikazanim. Po včerajšnjem srečanju je za uradno spletno stran NZS povedal sledeče: “Vedeli smo, da bo tekma proti Argentini zelo težka. Ali igra prva ali druga postava, je vseeno. Absurdno je, da smo mi po vstopu Lea Messija, Angela di Marie in Sergia Agüera igrali še bolje kot prej. Drugače pa nič presenetljivega.


Za prihajajoči cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki se bo odvijalo v Franciji, selektor že preizkuša nekatere zamisli in igralce, ki bi lahko pomenili dodano vrednost ekipi. Tako je na tokratno turnejo s sabo vzel tudi dva nogometaša Rudarja Rotmana ter Firerja: “Mislim, da je bila ta turneja uspešna, ker sem dobil dva nova igralca kar je za nas zelo pozitivno. Pri določenih igralcih pa sem videl, da v treh dneh ne morejo začeti dveh tekem. To je znak za kvalifikacije, saj se bo tam dogajalo podobno, tekme bodo namreč na tri dni. Zato bo pomembno imeti širšo bazo, saj bomo na dveh tekmah gotovo uporabljali 15, 16 igralcev.”

Na tekmi se je zgodil, lahko rečemo politični incident, ki ga je predsednik nogometne zveze Aleksander Čeferin sprejel z velikim razočaranjem: “Zagotovo nas razni politični simboli, posebej če so sporni, na tribuni ne radostijo. Si rahlo razočaran, ker slovenska zastava je samo ena in je edina, ki lahko predstavlja našo državo doma in po svetu.” Reprezentanco Slovenije je po uradnih podatkih na stadionu spremljajo približno 2.500 navijačev, ki so ob koncu srečanja razgrnili slovensko trobojnico z orlom na sredini.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Stožice kljub evforiji ne bodo polne, napovedanih 9000 navijačev

Kljub temu, da je Slovenijo zajela mala evforija, pa navijaškega naboja za reprezentante S…