Po uvodnem ponedeljkovem treningu za spoznavanje je bil včeraj v priložnostnem reprezentančnem taboru na Ptuju prvi poln delovni dan. Dan za sestanke in načrtovanja naslednjih korakov. Reprezentanti si želijo čim hitreje povrniti zaupanje in vero navijačev. Sedaj, ko so popolnoma brez pritiskov, ko so mirni, ko vedo, da ni kaj za izgubiti se lahko popolnoma poglobijo vase in razmislijo kako se najbolje pripraviti na tekme, ki jih čakajo. Danes jih čaka enak dan kot včeraj, že jutri pa bodo iz Maribora poleteli proti Malti.


Reprezentantom, ki v teh dneh prihajajo pred novinarske mikrofone, novinarji ne postavljajo v položaj v katerih bi morali nekaj zagotavljati ali obljubljati. V petek zvečer, ko bo šlo zares bodo pokazali in povedali kaj so spoznali in kako so se spoprijeli s težkimi trenutki v katerih so se znašli.

Sandi Lovrić je bil marca strelec za zmago Slovenije nad Hrvaško v Stožicah, šest mesecev kasneje pa je z ekipo doživel boleč poraz v Splitu. “Nismo bili pravi, v Splitu ni nič delovalo in zavedamo se naloge, ki jo imamo zdaj: ugotoviti, kaj je bilo narobe in zakaj, ter to popraviti. Nihče ne beži od tega.” Sam pa se tudi zaveda, kako majhne so možnosti Slovenije v teh kvalifikacijah. “Stvari so mi jasne, vendar pa možnosti obstajajo. In dokler obstajajo, hočem o njih razmišljati in vanje verjeti. Prepričan sem, da verjamejo tudi soigralci, vemo pa, kaj bomo morali pokazati in kakšne rezultate bomo morali nanizati. Pravzaprav same zmage.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od L. P.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…