Matej Mavrič Rožič


“Odgovornost mora prevzeti kolektiv, ne igralec. Po vsem, kar smo videli do zdaj, je to edina možnost, da Slovenija pokaže drugačen obraz. Obraz, ki smo ga navajeni in ki bi Slovenijo vodil naprej v vseh športih, ne le v nogometu. Kakor hitro bomo nekoga dodatno izpostavili, bodo vsi ostali igralci zapostavljeni. Edino s skupnimi močmi, in če vsi delujemo kot eno, se lahko po robu postavimo Rusiji in tudi Malti.”

Robert Englaro

Problem slovenske reprezentance je prav v tem, da nihče ne prevzame nobene odgovornosti. Vsaj do zdaj je bilo v teh kvalifikacijah tako. Že, ko sem bil jaz v reprezentanci, je bilo veliko skupnih in posameznih sestankov, na koncu pa ni bilo nič od nič. To se ponavlja tudi zdaj, kar pomeni, da je neki problem v ekipi. Dejstvo je, da fantje, ki igrajo v reprezentanci, niso nosilci igre v svojih klubih. Tudi Josip Iličič, ki naj bi bil ob Oblaku prvo ime te ekipe, v Atalanti malo igram in malo ne.« Pravi pa tudi, da “celotna reprezentanca preveč niha, ima preveč padcev in premalo vzponov. Ekipa na tak način ne more delovati. Če ni neke konstante, potem  tudi rezultatov ne more biti.”

Ermin Raković

“Odgovornost morajo prevzeti starejši reprezentanti, ki so tudi najdlje v tej reprezentanci in igrajo v dobrih klubih. Tisti, ki že imajo za sabo nekaj ciklov, bi morali stvari vzeti v svoje roke, motivirati ekipi in dati vse od sebe. Eden ključnih je gotovo Josip Iličić, ki bo naredil svoje, kar pa za uspeh še ne bo dovolj. Zanj mora garati celotna ekipa. Predpogoj pa je, da se ustvari dobro ozračje in da vsi dihajo drug za drugega.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od L. P.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…