Potem ko so Slovaki dobili torkov obračuna na Hotizi, so se Slovenci brez pomoči Jana Mlakarja, ki je zaradi poškodbe že odpotoval v Firence, uspeli maščevati, saj so v Radencih vrnili z enako mero in prišli do minimalne zmage. V prvem polčasu so prevladovali gostje, a niso našli poti do gola, zato pa so slovaško mrežo sredi drugega polčasa zatresli Slovenci. Elšnik je izvedel prosti strel z desne strani igrišča, pred golom pa je bil najvišji Matic Marcius.


Prvi polčas je minil v znaku slovaške prevlade. Gostje so bili boljši nasprotnik, največ preglavic je slovenskim branilcem povzročal mož s številko sedem na hrbtu, Nikolas Špalek. Mladi up Žiline je prvič zapretil že v šesti minuti, ko je z leve strani kazenskega prostora meril čez gol, vajo pa neuspešno ponovil tudi v 22. minuti. V 33. minuti je bil isti igralec po predložku z leve neuspešen tudi po strelu z glave, naši fantje pa so prvič resneje zapretili minuto kasneje, ko je bil po kotu z desne strani igrišča pred golom najvišji Semin Omerović, meril v daljši kot, a je žoga zgrešila okvir vrat. Zadnjo priložnost prvega polčasa so imeli v 36. minuti Slovaki, a je vratar Luka Janžeković odbil strel Kopičarja. Slovenski selektor Igor Benedejčič je v drugem polčasu priložnost ponudil še šesterici rezervistov, kar je igro preobrnilo na slovensko stran. V 57. minuti je Dominik Ivkić po strelu z leve strani kazenskega prostora stresel zgolj zunanjo mrežo, šest minut zatem pa se je po strelu Balaja še enkrat izkazal Janžekovič, Michlik pa je odbitek poslal mimo vrat. Slovenci so vnovič poizkusili v 65. minuti, ko pa vratar Jakubech ni imel težav po strelu Mrkonje. Zato pa se je slovaška mreža zatresla v 68. minuti, ko je bil po prostem strelu Elšnika na drugi vratnici najvišji Matic Marcius. Mladinec Celja se je v lepi akciji za zadetek znašel tudi tri minute kasneje, ko pa je s težkega položaja stresel le zunanji del mreže. Sledijo je nekaj mirnejših minut, naši pa so bili znova nevarni tik pred koncem, ko je slovaški čuvaj mreže najprej odbil strel Mrkonje, nato pa ujel še strel Davida Tijanića. V sodniškem dodatku so Slovaki močno pritisnili proti vratom Slovenije, a je domača obramba uspela odbiti vse strele.

SLOVENIJA U19 1:0 SLOVAŠKA U19
Marcius (68′)
Slovenija U19: Janžekovič, Klemenčič, Dedić, Ahec, Ivkić, Elšnik, Repas, Žužek, Omerović, Mrkonja, Pišek. V drugem polčaso so še igrali: Škrbec, Rokavec, Tijanović, Florjanc, Marcius. Selektor: Igor Benedejčič.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…