Sveže poletno vreme je na mestni stadion Ob jezeru privabilo približno 500 gledalcev, ki so videli nov poraz svojih nogometašev. Velenjčani niso mogli računati na poškodovana Leona Črnčiča in Davida Kašnika, medtem ko je imel strateg Zavrča Ivan Solomun na voljo vse igralce.


Že v uvodnih minutah so domači doživeli hladen tuš, ko so gostje iz Haloz izvedli hitro akcijo in po zadetku Polića prešli v vodstvo. Pričelo se je v tretji minuti srečanja, ko sta si Datković in Polić izmenjala nekaj podaj, slednji je nato s strelom v prečko, od kod se je žoga preusmeril za golovo črto, povedel goste v vodstvo. Šele po enajstih minutah srečanja so Velenjčani prišli do prvega kota in prve priložnosti na tekmi, a je Bolha streljal mimo vrat. Na drugi strani je sledil poskus Matjašiča z roba kazenskega prostora, Radan je žogo uspel obdržati v svojih rokah. Sledile so domače minute, še najbližje zadetku je bil Prašnikar, žogo pa je na srečo gostov z glavo poslal preko vrat. Domači so napadali, gostje pa v nadaljevanju še enkrat zadeli. Zavrčani so tako v 24. minuti vodili že z 2:0, ko je po ponovni dvojni podaji z bližine zadel Dejan Glavica. Domačini nikakor niso uspeli najti poti do zadetka, ki bi jim olajšal delo v nadaljevanju. Ob koncu polčasa je domačim le uspelo doseči zadetek. Uspešen je bil Luka Prašnikar, ki je podajo Trifkoviča z desne strani z glavo preusmeril v daljši kot vrat vratarja Picka. Polčas se je tako končal z vodstvom gostov iz Zavrča.

Ob polčasu so gostje zaradi poškodbe opravili menjavo vratarja, ko je na igrišče namesto Dominika Picka prišel Matija Kovačić. Rudar je drugi del tekme začel agresivneje, saj so zaostajali le še za gol. Gostje so igro Velenjčanov kaj kmalu umirili in poskusili zapretiti preko hitrih protinapadov. V 65. minuti je Eterović močno ustrelil proti gostujočim vratom, vendar se je izkazal Kovačić. V nadaljevanju sta sledila še poskusa na obeh straneh, a sta bila Jahič in Glavica neuspešna. V 75. minuti ponovno hiter protinapad gostov, ki sta ga izvedla Glavica in Muslimović. Prvi je z leve strani lepo podal v kazenski prostor, bosanski napadalec pa je meril preko velenjskih vrat. Šest minut pred koncem rednega dela je pri Velenjčanih poskusil še Grbič, žoga pa je poletela visoko preko vrat vratarja Kovačića. V naslednjem poskusu je Ihbeishi z velike razdalje poskusil še enkrat presenetiti Kovačića, a je slednji ostal zbran. Nato pa še en zadetek v mreži domačinov. Zavrčani so ponovno izvedli hiter protinapad, ki pa ga tokrat Velenjčani niso uspeli ustaviti. Z globinsko žogo so gostje lepo zaposlili Glavico, ta pa je mojstrskim “lobom” z roba kazenskega prostora še tretjič premagal Radana. Do konca srečanja izrazitih priložnosti ni bilo, tako so se lahko gostje veselili prve zmage v letošnji sezoni. Igralci Rudarja pa so po treh krogih še vedno prikovani na zadnje mesto brez točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…