V Kopru je tako kot drugod po zahodni polovici države vladalo precej kislo in deževno vreme, kar je pustilo posledice tudi na samem igrišču, ki je bilo močno razmočeno, na mestih pa so se naredili tudi precejšnje luže. Po dveh zaporednih gostovanjih so tokrat Koprčani na domačem terenu gostili ekipo Krškega in prav ti dve ekipi na preteklih dveh oziroma treh tekmah nista dosegli zadetka. Tokrat se je tekma odvijala povsem v drugo smer, koprski nogometaši pa so s štirimi zadetki razveselili trenerja Nedžada Okčića, ki prav danes praznuje 48. rojstni dan.


Do prve priložnosti na tekmi so prišli domačini, ko je Rahmanovič v peti minuti srečanja meril mimo leve vratnice. V nadaljevanju je prihajalo do večjega števila prekrškov, razlog bi vsekakor lahko našli v razmočeni travnati površini ter boljši igri domačinov. Slednji so izkoristili prvo resno priložnost in v deseti minuti srečanja prešli v vodstvo. Po podaji iz prostega strela z desne strani, se je v gostujočem kazenskem prostoru odlično znašel Ivančić, ki je po odbijanju žoge med igralci obeh ekip prišel do prostora za strel. S približno osmih metrov je premagal gostujočega vratarja Zalokarja. V 29. minuti so do prvega strela na vrata domačih prišli tudi Krčani. Strel Urbanča s prostega strela je Simčič zanesljivo ubranil. Ob koncu prvega dela so Koprčani imeli še nekaj manjših priložnosti. Še najbližje povišanju vodstva sta bila poskusa Štulca in Ivančića, a se je izkazal gostujoči vratar Zalokar. V Kopru je ob koncu prvega dela tekme prenehalo deževati, vendar je igrišče po obilnem deževju bilo razmočeno, kar je močno vplivalo tudi na potek srečanja v nadaljevanju.

Ko so nogometaši po premoru prišli na igrišče je ponovno pričelo močno deževati. Nič ni kazalo, da bodo nogometaši v drugem polčasu imeli lažje pogoje za igranje nogometa. Po osmih minutah nadaljevanja in pritisku domačih nogometašev, so slednji vendarle povišali svoje vodstvo. Obrambni nogometaš Krškega Sikošek je po prodoru Škerjanca v kazenski prostor slednjega zrušil in sodnik Obrenović je brez oklevanja pokazal na belo točko. Iz najstrožje kazni je bil uspešen Rahmanovič, ki je Zalokarja premagal z nizkim strelom v levi del gola. V nadaljevanju so se prebudili tudi gostje, Poljanec je z razdalje sprožil močan strel, a se je Simčič izkazal ter žogo preusmeril mimo svojih vrat. Sledile so minute, v katerih je Koper uspešno nadzoroval igro in ni pustil, da bi si Krčani pripravili resnejše priložnosti. Tekma se je odvijala predvsem na sredini igrišča, gostje so nekajkrat sicer zapretili, a Simčič vseeno ni imel veliko dela. So pa zato bili pri zaključkih uspešnejši domačini. Po pritisku na gostujoča vrata je žoga prišla do Šmeja, ki je poslal visoko podajo na rob kazenskega prostora. Tam je visoko skočil Štulac, ki je s kakšnih 15 metrov z glavo žogo poslal v zgornji levi kot. Gostujoči vratar Zalokar je bil ob tem strelu nemočen. Po tretjem zadetku so gostje začutili, da bodo težko še karkoli spremenili. Koprčani so nadzorovali igro, nekajkrat še nevarno zapretili in ob samem koncu tekme zadeli še četrtič. V tretji minuti sodnikovega podaljška je bil uspešen rezervist Vekič, ki je z roba kazenskega prostora in nizkim strelom dosegel prvoligaški prvenec.

Koprčani so tako po treh zaporednih porazih ponovno osvojili nove točke. Nogometaši Krškega koprsko Bonifiko zapuščajo slabše volje, na zmago čakajo že vse od drugega kroga, ko so ugnali prav Koper, zadetka pa niso dosegli že 390 minut.

Foto:Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

4 komentarji

 1. mali nogometaš

  23. 9. 2015 na 22:17

  Ne vem še kolikom časa bo gospod Petrovič še rabil da dojame dejstvo da z Urbančem (prepočasen) in Jakoličem (še Celje se mu je odpovedalo) nikakor ne more biti enakovreden tekmec ostalim prvoligašem.
  Poglejte si statistiko in lahko je ugotoviti da je Krško z Urbančem in Jakoličem osvojilo le tri točke, pred njima pa so se podpisali pod dve zmagi in zelo všečno igro proti Mariboru in tudi Olimpiji (seveda do Urbančevega vstopa).

  Mladi igralci (Bučar, Jurečič, Kožar) pa spet sedijo?????

  Za gospoda Petroviča pa mislim da bo moral razmisliti o odhodu ali pač priznati da izkušnje igralca niso dovolj za uspešno igranje v Prvi ligi.

  Pustimo se presenetiti nad odločitvami trenerja v nedeljo.

  • idi nahuy

   24. 9. 2015 na 01:20

   bolj se nebi mogel strinjati….js nevem ali se je temu trenerju skisalo al kaj

  • footballfan

   25. 9. 2015 na 10:57

   Trener Krškega nikoli ni bil igralec, ampak zelo uspešen trener ter strokovni vodja mladinskih ekip Celja in Brava. Vodil je tudi Interblock ter Krško v letu in pol pripeljal iz povprečja druge lige v prvo ligo s proračunom 300.000 eur! Da lahko komentiraš konkretne zadeve, moraš poznati okvire kluba. Mladi igralci bodo dobili priložnost, ko bo čas. Krško ima devet točk, kolikor so mu jih v najboljšem primeru napovedovali v celotni sezoni in NI ZADNJE.

   • cocrooach90

    25. 9. 2015 na 18:57

    Popolnoma se strinjam z vsem kar je napisal mali nogometas. Footballfan, ti očitno ne poznaš kluba, potem bi vedel, da za vstop v prvo ligo z NK Krškim ni zaslužen samo g. Petrovič, ampak še veliko ljudi v ozadju. Med njimi pa tudi ti mladi igralci, ki jih sedaj trener pušča na klopi.Mladi igralci bi si zaslužili igrati, da si vsaj nabirajo izkušnje. Ker s takimi postavami, bodo izgubljali še naprej. Bilo bi fer do njih, prav tako pa do nas navijačev. Moje mišljenje je, da bi lahko z nekim drugim trenerjem, ki vidi potenciale igralcev, plus ki je mogoče kdaj odigral kako nogometno tekmo, dosegali boljše rezultate. Ne nujno zmagovali, verjamem pa, da bi zadali vsaj kakšen gol nasprotniku. Se pozna, da je bil začetek sezone drugačen, bolj živ, več igre in vse. Nihče ne pričakuje vrh lestvice, pričakujemo pa nek korekten odnos.

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…