Nogometaši Maribora so danes točno opoldne odpotovali proti Astani, kjer jih v sredo čaka povratni obračun proti istoimenski ekipi iz prestolnice Kazahstana. Na pot nista odpotovala Volaš in Mejač, ki sta zaradi nepravilnega pristopa na prejšnjih tekmah bila premeščena v drugo ekipo Maribora.


Toliko časa baterije ne bodo vzdržale, treba bo vzeti še kakšen računalnik s seboj, ali dodaten iPad za krajšanje časa. A se bomo prilagodili tudi na to. Nič ne bo zmotilo zbranosti in osredotočenosti na to, kar nas čaka,” pravi prvi vratar Maribora Jasmin Handanovič, ki bo skupaj s svojimi soigralci potoval približno šest ur. Ekipa Astane se vsekakor ne bo predala, kar pričakuje tudi Handanovič: “Toliko smo že dosegli v zadnjih letih, da se vse ekipe temeljito pripravijo na nas. To je breme, ki ga nosimo in moramo živeti s tem bremenom. Naša naloga pa je, da najdemo recept, kako onemogočiti ambiciozne tekmece in potrditi svojo kakovost.” Njihova prednost je vsekakor igrišče, kajti njihovo igrišče ni naravno: “Njihova manjša prednost nedvomno je v tem, da igrajo domače tekme na umetni travi, a smo temu že prilagodili naše treninge doma in jih bomo tudi potem v Astani. Gibanje oz. ustavljanje, odboj žoge, nekatere zadeve so drugačne kot na travnati površini, ki smo jih vajeni. Vendar mislim, da nam to ne bo povzročalo prevelikih preglavic,” je za uradno spletno stran povedal vratar Maribora.

Tekma bo vsekakor napeta do samega zaključka. Prednost naših državnih prvakov, zadnja ovira za kazahstanske napadalce pa bo prav Jasmin Handanovič: “Pričakuje napadalno usmerjene igralce, z močneje izraženo agresivnostjo. So v zaostanku, morali bodo iskati gol. Poznamo njihove slabosti, strokovno vodstvo nas bo dobro pripravilo, ker točno vemo, kako se je treba lotiti tekme.

Astana in Maribor bosta povratno srečanje odigrali v sredo ob 16. uri. Prenosa ponovno ne bo na kateri od slovenskih televizij. Bo pa za prenos poskrbel klub, ki bo tekmo prenašal preko svoje uradne spletne strani kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…