V ponedeljkovem večernem terminu je bila odigrana še zadnja tekma šestega kroga Prve lige. Na celjski Areni Petrol sta se pomerili ekipi domačega Celja in Zavrča. Tokratni domačini v novi sezoni še niso uspeli zabeležiti zmage, medtem ko so gostje slavili enkrat, dvakrat pa so odigrali neodločeno.


Odločneje so pričeli gostje iz Zavrča, ki so pritisnili na domača vrata. Vendar so tudi domači imeli svoje načrte, kako prvič v letošnji sezoni slaviti in na svoj račun vpisati prve točke. Sledile so minute, ko je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. Nobena od ekip  v prvih osmih minutah ni sprožila strela na gol. Prva priložnost na tekmi se je ponudila ekipi Zavrča, vendar je Hosmani po dveh strelih Poliča žogo izbil v kot. Prvič je Polič poskusil s strelom v kazenskem prostoru, drugič je poskusil s približno petindvajsetih metrov. Žoga je postala zaradi dežja precej hitra, Perić pa je v  prvih sedemnajstih minutah pokazal že dva rumena kartona. Prva priložnost za domačine je prišla šele v devetnajsti minuti, ko je poskusil Firer, ampak je njegov strel končal mimo završkih vrat. V 26. minuti je na nasprotni strani poskusil Batrovič, katerega strel je en izmed celjskih obrambnih igralcev preusmeril v četrti kot za ekipo iz Haloz. Ponovno je sledila nekoliko raztrgana igra na obeh straneh, ki ni ponudila zanimivih akcij. Igrišče je zaradi dežja postajalo vedno bolj razmočeno, kar je še dodatno prispevalo k neatraktivni igri obeh ekip. Do konca polčasa strelov na gol ni bilo več. Dovolj zgovorna je bila tudi statistika tekme, kjer sta bila zabeležena zgolj dva strela Zavrča v okvir. Na drugi strani Celjani v okvir gola niso sprožili niti enkrat.

Prvič so v drugem delu poskusili domačini in sicer že v 48. minuti, ko je Miškić z natančno globinsko podajo našel Firerja. Slednji se je sam znašel pred završkim vratarjem Bajzo, a je bil slednji uspešnejši.  Le dve minuti kasneje je po podaji iz prostega strela poskusil še Vrhovec, vendar se je ponovno izkazal Bajza in žogo preusmeril v nov kot za Celjane. Na drugi strani je Pihler v 52. minuti poskusil s strelom iz razdalje, vendar je Hosmani strel ubranil, obrambni igralci Celja pa so žogo izbili iz kazenskega prostora. Priložnosti so si sledile druga za drugo, v 54. minuti je ponovno poskusil Firer. Bajza je ponovno pokazal svoje vratarske sposobnosti ter še enkrat ustavil nizek strel celjskega napadalca. Drugi polčas je bil vsekakor živahnejši od prvega, kar so začutili tudi domači navijači in svoje varovance nekaj minut spodbujali z glasnim skandiranjem. To gostov ni zmedlo in v 63. minuti srečanja je Pihler Zavrčane popeljal v vodstvo. Po izgubljeni žogi Celjanov na sredini igrišča so gostje izvedli hiter protinapad. Akcijo je pričel Matjašič ter podal do Polića, ki je našel osamljenega Pihlerja. Slednji se je sam znašel pred Hosmanijem in z nizkim strelom v daljši kot premagal celjskega čuvaja mreže. A vodstvo gostov ni trajalo prav dolgo. Že v naslednji akciji je Vrhovec zadel s kakšnih petindvajsetih metrov ter Celjane ponovno vrnil v igro. Sledila je menjava na celjski strani, ko je v igro vstopil napadalec Sunny. Že v prvi akciji bi lahko Celjanom zagotovil vodstvo na tekmi, ko se je sam znašel pred vratarjem Zavrča, vendar je Bajza ponovno rešil goste zanesljivega zadetka. Sledila je še ena priložnost Celjanov, ko je po desni strani prodrl Ahmedi. Ob koncu akcije je bil premalo natančen in je žogo poslal zgolj v zunanji del mreže. Igra se je po nekaj minutah malce umirila, videla se je že utrujenost pri nekaterih nogometaših. A Sunny je bil vendarle svež igralec, ki je vstopil v drugem delu in v 85. minuti zadel za vodstvo Celjanov. Akcijo je na sredini igrišča pričel Vrhovec, ki je našel prostega Firerja. Slednji je prodrl v kazenski prostor in podal v sredino kazenskega prostora, tam pa se je odlično znašel Sunny. Ob koncu rednega dela je z roba kazenskega prostora poskusil še Ivan Firer, vendar je Bajza še enkrat več bil na pravem mestu in strel celjskega napadalca ubranil. Sledilo je še pet minut sodniškega dodatka, kjer so Celjani tekmo uspešno pripeljali do konca in se veselili prve zmage v novi sezoni.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…