Novi prvenstveni krog je že pred vrati, že danes ga bosta namreč odprla novopečeni prvoligaš Bravo iz Ljubljane ter njihovi gosti, ekipa Aluminija iz Kidričevega.

Po dveh začetnih porazih je Bravo v zadnjih dveh tekmah dosegel zmago in en remi, ter tako na lestvici zaseda šesto mesto, ob tem da ima od današnjega tekmeca Aluminija štiri točke manj. Slednji so namreč še brez poraza na visokem drugem mestu. Na zadnji tekmi v Celju jim je kazalo že na vse tri točke, saj so vodili že z 2:0, a so Celjani rezultat uspeli izenačiti, tako da je Bravo v Ljubljano odnesel točko. Na omenjeni tekmi se je znova izkazal mladi Aljoša Matko, s svojim že tretjim zadetkom v sezoni, ter se tako na vrhu lestvice strelcev izenačil z še nekaj nogometaši, med drugim tudi Luko Štorom, kateri mu bo nasproti stal danes.

Medtem ko za Bravo velja da so v rezultatskem vzponu, lahko za Kidričane rečemo ravno nasprotno. Po dveh zaporednih zmagah, so na naslednjih dveh tekmah zabeležili dva remija, a kljub temu še vedno držijo visoko drugo mesto in so ob Olimpiji še edino neporaženo moštvo.  Slobodan Grubor je sestavil kompaktno moštvo, ki ve kaj hoče in to tudi prikazuje na igrišču. Včeraj so rdeče – beli objavili tudi novo okrepitev, to je postal mladi hrvaški branilec Renato Pantalon, ki bo trenerju na voljo že danes. Ob visokem mestu na lestvici, je stanje v slačilnici temu primerno, kar je potrdil tudi Luka Janžekovič, ki pred današnjo tekmo pravi:  »Želimo si nadaljevati ta pozitivni niz, tako da danes pričakujemo tri točke. V tekmo gremo optimistični in pričakujemo najboljše. Vzdušje v ekipi je odlično, smo pa po dveh zaporednih remijih v slačilnici dali glave skupaj in se pogovorili, saj smo od teh dveh tekem pričakovali več, na koncu smo si tudi zaslužili več. Na treningih delamo dobro, kar se na koncu pokaže na igrišču.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini prvega kroga PLTS, derbi v večernem terminu

Danes so sporočili termine tekem prvega spomladanskega kroga Prve lige Telekom Slovenije. …