V Kidričevem sta se na prvi kvalifikacijski tekmi dvoboja, ki v naslednji sezoni prinaša nastopanje med slovenskimi prvoligaši, pomerila Aluminij in Gorica. Srečanje je postreglo z zanimivo in odprto igro na obeh straneh, v mesto vrtnic pa z nekoliko boljšo popotnico odhajajo Kidričani.


Kidričani so že v zgodnji fazi tekme prišli do vodstva. Obramba Gorice se je odzvala nekoliko preveč neodločno, kar je izkoristil Marko Brest, ki je vratarju Urošu Likarju žogo med nogama poslal za hrbet. Goričani so se dobro odzvali in hitro izenačili. V polno je z izjemno odmerjenim strelom zadel Alen Krajnc, ki pa zadetka iz spoštovanja do nekdanjega delodajalca ni proslavil.

Aluminij je v drugem delu srečanja povsem zasenčil prvoligaša iz Nove Gorice. Že nekaj sekund po odmoru so domači nogometaši nevarno zapretili, a izkazal se je gostujoči čuvaj mreže. Na drugi strani igrišča se je velika priložnost ponudila tudi Gorici, a je Bernard Karrica atraktiven poskus strela izvedel preveč nonšalantno, njegovo namero pa je prebral Tibor Banić.

Veliko neumnost si je v 56. minuti privoščil Vahid Selimović, ko je po nesporazumu z Likarjem v svojem kazenskem prostoru porušil strelca prvega zadetka Bresta. Nik Marinšek je najstrožjo kazen zanesljivo izvedel in svojo ekipo znova popeljal do vodstva. Prav kapetan domačega moštva pa je nato še izvrstno asistiral ob zadetku Daniela Skibe. Pri akciji je tudi tokrat sodeloval Brest, ki ga lahko mirne vesti označimo tudi kot najboljšega posameznika obračuna. 

Zmagovalca kvalifikacijskega obračuna bo tako podala nedeljska tekma v Novi Gorici, kjer bodo Kidričani branili dva zadetka prednosti. 

Aluminij : Gorica 3:1 (1:1)
Brest 7′, Marinšek (11m) 57′, Skiba 78′; Krajnc 19′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Simon Valant
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić potrdil pogovore z Mariborom o prihodnosti mladega Strajnarja

Že nekaj časa se namiguje, da bo to poletje v Ljudskem vrtu izjemno pestro. Mariborčani si…