Danes po 21.uri bomo dobili odgovor na vprašanje, kdo bo poleg ljubljanske Olimpije drugi finalist Pokala Slovenije. Za vstopnico za finale se bosta pomerila Mura in Maribor, v boljšem položaju pa so vijoličasti, ki na vročo Fazanerijo odhajajo z minimalno prednostjo.


Na prvem srečanju v začetku aprila smo spremljali taktično srečanje brez resnejših priložnosti, tehtnico pa je v korist Štajercev nagnil Dino Hotić z velemojstrsko izvedenim strelom izven šestnajstmetrskega prostora.

Moštvi se bosta, takrat v prvenstvenem obračunu, merili tudi v nedeljo, pestro pa je bilo na relaciji Murska Sobota – Maribor že konec preteklega tedna. Uprava Maribora je “znova” našla pravi termin za predstavitev nove okrepitve, barve Maribora bo od prihodnje sezone branil Špiro Peričić, ki je presenetil vodstvo Mure in se preselil k večnemu tekmecu. Ante Šimundža kot kaže na Splitčana do konca sezone ne računa več. Ravno danes pa so iz uprave soboškega kluba sporočili, da so dosegli dogovor z Matkom Obradovićem, ki bo dres Mure nosil nadaljnja tri leta.
Muraše v boju za uvrstitev v finale, na katerega čakajo že več kot dvajset let, čaka težka naloga, a pred svojimi navijači so črno-beli tudi v letošnji sezoni že dokazali, da lahko tudi nadigrajo Mariborčane. Konec septembra je bilo tako 4:1 v korist Murašev, ki bodo ponovno imeli izjemno podporo s tribun, pasti zna tudi rekord Fazanerije v letošnji sezoni, glede na dejstvo, ds so v vodstvu Mure za prihajajoči srečanji uredili tudi postavitev montažne tribune z dodatnimi 600 sedišči.
Črno belim ne preostane drugega kot napad na Vijoličasti, ki imajo na videz lepo prednost, a že hiter zadetek v mreži gostov bi lahko tok srečanja obrnil povsem na glavo.

Kako bo izgledal finale 30.maja, ki bo na sporedu v Celju? Večni derbi z Mariborom in Olimpijo, ali ljubljansko-prekmurski derbi med Olimpijo in Muro?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…