Na ptujskem Mestnem stadionu sta se v obračunu drugega kroga Pokala Slovenije pomerili drugoligaški ekipi domače Drave in kranjskega Triglava. Ptujčani in Kranjčani so se po rednem delu srečanja, kljub številnim priložnostim, razšli brez zmagovalca, zadetkov pa ni bilo niti v podaljšku, zato so o četrtfinalistu odločali streli z bele točke, pri katerih pa so krajšo potegnili Gorenjci.


Pokal Slovenije – drugi krog. Sodnik: Asmir Sagrković.
Ptuj: Mestni stadion.
DRAVA PTUJ : TRIGLAV KRANJ 6:4 (1:1; 1:0)
N. Čeh (35′ pen); Poplatnik (59′)
Drava Ptuj: Musič, Roškar, Lonzarić, Rešek, Kato (60′ Monjac), N. Čeh, Perger (65′ Pauko), Horvat, Tomažič Šeruga, Kidrič (81′ Tisaj), A. Čeh. Trener: Franc Fridl.
Triglav Kranj: Džafić, Poplatnik, Jugovar, Verbič (55′ Ljubijankić), Šturm, Udovič, Kuhar, Šmit (96′ Guberac), Stokuča (60′ Mlakar), Gvardjančič, Bojić. Trener: Siniša Brkić.

V prvem polčasu so bili Kranjčani malenkost boljša ekipa, saj se je igralo predvsem na polovici Drave, ki je poizkušala predvsem iz protinapadov.  Vseeno so prav domači dosegli prvi zadetek. V 35. minuti je zaradi prekrška nad Alešem Čehom sodnik Asmir Sagrković pokazal na najstrožjo kazen, katere zanesljiv izvajalec je bil starejši od  bratov Čeh, Nastja. Pred koncem prvega polčasa je domača ekipa preko edinega tujca v ekipa, Japonca Yasuhire Kata, zapravila še eno lepo priložnost. Kato se je v  gostujočem kazenskem prostoru znašel v lepem položaju, vendar bil preveč neodločen, tako da je priložnost za povišanje zadetka splavala po vodi.

V 59. minuti so gostje uspeli rezultat izenačiti preko Aleša Poplatnika, ki je lepo zadel v levi spodnji kot vratarja Musiča. Nadaljevanje je ponudilo zanimivo igro, priložnosti so se vrstile na obeh straneh. Eno lepših je na domači strani zapravil Kidrič, ko se je v 75. minuti sam znašel pred gostujočim vratarjem Džafićem, a mu je slednji strel ubranil. Bolj je šla igra proti koncu, večji pritisk je vršila domača ekipa.  Poizkušala sta Aleš Čeh iz razdalje, ko je Džafić žogo odbil v kot, ter Marko Roškar, ki je streljal z glavo, vendar se gostujoči vratar tudi tokrat ni dal presenetiti.  Ker se rezultat do konca devetdesetih minut ni spremenil, so sledili podaljški.

V prvem podaljšku je najprej Niko Tisaj kar dvakrat zapored zapravil točni podaji Nastje Čeha. Na drugi strani je mladi Domen Jugovar zatresel prečnik, kmalu zatem pa je Emir Ljubijankić le za las streljal mimo leve vratnice domačih vrat. Tudi v drugem podaljšku ekipi kljub utrujenosti nista popuščali in sta še naprej igrali napadalno ter skušali odločiti zmagovalca, preden bi prišlo do streljanja enajstmetrovk. V 113. minuti je domači igralec Pauko prišel do priložnosti, a streljal mimo vrat. Tik pred samim koncem pa nato še strel Tisaja, ki je z glavo streljal iz same bližine, vendar je bil Džafić tudi tokrat na pravem mestu. Ker tudi po podaljških ni bilo zmagovalca so sledile enajstmetrovke, v katerih so bili srečnejši igralci Drave, ki so se tako uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Križaj: Občutki so čudoviti

Po osvojenem pokalu smo se pogovarjali s simpatično Izabelo Križaj, ki je s svojimi preigr…